Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Dětské kolečkové brusle a zdravý pohyb

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


» (107) | Vložit komentář
Rubrika: Zprávy

V současné době kdy děti hodně času tráví u počítače je zdravý pohyb dětí stále důležitější. Jde nejen o vývoj tělesného aparátu ale také o spalování energie, které mají děti na rozdávání. Vhodným pohybem a zároveň zábavou jsou pro děti kolečkové brusle. Ty jim umožní učení přesné koordinaci pohybů, posílí spodní partie těla a amorfní pohyb spaluje energii. Dětské kolečkové brusle vaše děti budou bavit a rychle zjistí, jak je skvělé si jezdit a čím dál lépe zvládat techniku jízdy.

Kvalita dětských bruslí je důležitá

Je však důležité vybrat vhodné a kvalitní dětské kolečkové brusle s pohodlnou botičkou, přesným upínáním a dobře nastavenými jízdními vlastnostmi. Jen tak si vaše děti jízdu vychutnají a vaše investice do tohoto sportovního náčiní nepřijde nazmar.

Zvláště bota a upínání je velice důležité. Noha musí v dětských kolečkových bruslích dobře sedět a být dobře obepnutá. Nikde nesmí tlačit a přitom i při pevném sevření nesmí škrtit. Ideální jsou ty brusle, u kterých lze měnit velikost. Díky variabilní velikosti brusle vašemu potomkovi vydrží i několik sezón. Pro snadné obouvání a zouvání je vhodné, aby brusle byly co nejvíce roztahovací a měly snadný a citlivý systém upínání.

Důležité jsou jízdní vlastnosti

Zvláště pro ty děti, které s ježděním na dětských inline bruslích začínají je velice důležité co nejnižší těžiště. Volte tedy proto takové dětské kolečkové brusle, které mají nízkou konstrukci. Velikost a tvrdost koleček je neméně důležitá a přímo úměrná ovladatelnosti a rychlosti jízdy. Čím větší a tvrdší kolečka, tím brusle rychleji jedou. Pro děti jsou tedy vhodná malá kolečka s velikostí 78-80 mm a tvrdostí 78A až 82A.

Ověřené typy a značky dětských kolečkových bruslí

Letošní INLINE Megatest 2013, který proběhl za podpory Sportobchod.cz potvrdil kvalitu zavedených značek. Testy prováděli zkušení juniorští jezdci, kteří hodnotili komfort, zapínání, jízdní vlastnosti a celkový dojem z bruslí. Mezi bruslemi, které mají nejlepší poměr cena versus výkon, se umístili následující modely dětských kolečkových bruslí:


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se