Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Online doučování už není hudbou z budoucnosti

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


» (41) | Vložit komentář
Rubrika: Zprávy

Doba pokročila a zrychlila své tempo. Nároky na studenty jsou rok od roku větší a studenti se tak začínají ztrácet v probírané látce. Podle výzkumu, který uspořádal nový vzdělávací start-up Eduma.cz, se v 38,2 % případech studenti uchylují k doučování právě kvůli tempu výuky. Dalších 29,1 % vyhledává doučování, protože přestává rozumět výkladu. V ostatních případech se studenti připravují na přijímací zkoušky na střední či vysoké školy, nebo maturitu.

Potřebu doučovat studenty ve svých předmětech vnímá 68,3 % dotazovaných. Dalších 66,7 % respondentů pociťuje zájem o doučování v jejich oboru, přitom zkušenosti s doučováním chybí 41,7 % z nich. Důvodem je často časová vytíženost vyučujících, příliš malá poptávka či nedostačující prostředky pro doučování. Do nich obvykle spadá vzdálenost, chybějící prostor, kde doučování uskutečnit, ale také doučování ve skupinách, v nichž se často vytrácí individuální přístup, díky kterému je doučování přizpůsobeno studentovi na míru.

Ačkoliv 77 % dotazovaných učitelů učí na základní škole, počítač nebo tablet používá 44,7 % z nich. Vzhledem k požadavkům dnešní doby, kdy do základních předpokladů patří práce s počítačem a internetem se není čemu divit. Pokud je navíc počítač či tablet využíván při výuce efektivně, nabízí studentům zábavnou cestu k vědomostem.

O tom, že i vzdělání se pomalu přesouvá do online prostředí hovoří fakt, že 60,3 % dotazovaných má zájem o možnosti doučování prostřednictvím internetu. Největší strach však mají z toho, že absence fyzického kontaktu povede k neefektivitě doučování. Eduma.cz nabízí formu doučování pomocí video spojení včetně sdílené interaktivní plochy. Online doučování probíhá v reálném čase, díky čemuž se stírá rozdíl mezi vzdáleností a osobním kontaktem. Zájemce o doučování si může vybrat z celé databáze doučujících a nemusí se tak omezovat jen na nabídky v místě bydliště. Doučujícím pro změnu nabízí flexibilní práci s možností výdělku. Kromě lidí, kteří mají s doučováním bohaté zkušenosti, anebo specialistů, kteří se věnují specifickému oboru, mohou na Edumě doučovat i studenti hledající smysluplnou praxi s finanční odměnou. Platforma navíc oběma stranám šetří čas a náklady spojené s dojížděním.


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se