Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Pufík z Pohádkové Lhoty

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


pufik z pohadkove lhotyNakladatelství Albatros vydalo knihu Pufík z Pohádkové Lhoty a tímto knižním projektem jako první v České republice otevřelo zcela nový segment knih s rozšířenou realitou. Díky pohádkovým příběhům plyšáka Pufíka objeví děti zcela nový rozměr čtení knihy. S pomocí chytrého mobilního telefonu a interaktivní aplikace „Pufik“ ilustrace ožijí a děti mohou aktivně vstupovat do děje pohádky skrz ilustrace v knize; kouzelnou atmosféru dotváří pestrá paleta zvukových efektů.

„Albatros reaguje na rostoucí oblibu knih s rozšířenou realitou v zahraničí a také na skutečnost, že dnes jsou moderními technologiemi silně ovlivněny už děti předškolního věku. Tříleté dítě dnes umí s přehledem ovládat dotykový telefon a tablet. Kniha Pufík z Pohádkové Lhoty bude pro děti i jejich rodiče zaručeně nápaditým a hlavně tvůrčím zpestřením,“ uvádí Ondřej Müller, programový ředitel Albatros Media, a.s. Prvotina Igora Mandíka, kniha Pufík z Pohádkové Lhoty, spojuje tradiční pojetí dětské knihy s moderními technologiemi využívajícími mobilní telefon. Příběhy jsou napsány jednoduchým jazykem a přitom s vtipem a slovní komikou, kterou malé děti dokážou ocenit. Knihu doprovodila líbivými ilustracemi Čechokanaďanka Alice Sinkner, která se v zámoří věnuje animované tvorbě. Aplikace „Pufik“ je zdarma ke stažení na App Store a Android Market.

Igro Mandík je rovněž spoluautorem plyšáka Pufíka od Jirasgames, a.s., který ožívá po vložení mobilního telefonu a spuštěním aplikace „Puffy“. Plyšák umí dětem vyprávět některé pohádky z knihy Pufík z Pohádkové Lhoty a děti s ním můžou hrát i spousty her, ať už zábavných či vzdělávacích. Má též v zásobě různorodé hlášky a komentáře a to, co neumí, ho mohou děti nebo jejich rodiče naučit.

Videonávod k použití mobilního telefonu a oživení kouzelných obrázků v knize najdete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=_VZIUOAEW9A#t=15

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje značky a nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press a partnerský projekt Edice České televize.

Koupit zde: http://www.albatrosmedia.cz/pufik-z-pohadkove-lhoty.html

 


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se