Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Robin, pes a já

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Obálka Robin, pes a já.inddAutorka slavných obrázkových seriálů o kocourovi Vavřincovi přichází s příběhem dvou sourozenců, kteří se na konci malého města, kde žijí se svými rodiči, cítí tak trochu jako robinzoni na pustém ostrově. Z jejich osamocení je nečekaně vytrhne zaběhnuté psisko, které jim do života přivede nové, nejen psí, přátelství. Dobrodružství školačky Marky a jejího neobyčejného bratra Robina ilustroval přední český malíř a grafik Jiří Fixl.

Z obsahu

Jsme děti z ostrova, Prozradím, co ještě o nás vím, Ještě o Robinovi, Robin nás stále překvapuje, Vymýšlet překvapení není jednoduché, Zlobíme se i radujeme, Pátek před narozeninami, Všechno se mění k lepšímu, Končíme s nakupováním, Nepovedené sváteční odpoledne, Narozeninový oběd, Velmi zvláštní neděle, Neuvážené nápady, Co bude dál?, Nevíme si rady, Výprava do nádražní ulice, Jsme skoro u cíle, Konečně u cíle, Víckrát se raději neopozdíme, Chystáme se na návštěvu do nemocnice, Seznámení s Matějem, Na letošní jaro budeme hodně vzpomínat

O autorovi

Dagmar Lhotová (*1929) je významná a oceňovaná autorka dětských knih a obrázkových seriálů, z nichž nejslavnějšími se staly příběhy kocoura Vavřince. Její křehký sourozenecký příběh Robin, pes a já ilustroval přední český malíř a grafi k Jiří Fixl (*1950), s nímž spolupracovala již na úspěšném titulu O zemi Tam a Jinde (2012).

K zakoupení zde: www.grada.cz


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se