Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Roboti – Robots

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Robots (2005)

Twentieth Century Fox, Blue Sky Studios a oscarový režisér Chris Wedge, ktorý preniesol milióny divákov do pradávnych čias v trháku Doba ľadová, práve spoločnými silami vytvorili úžasný svet Robotov, svet, ktorý obývajú výhradne svojrázni roboti. Podobne ako Doba ľadová sú i Roboti filmom plným humoru, čarovných obrázkov a pozitívnych hodnôt. Rodney Copperbottom, s hlasom Ľubomíra Bukového, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Životné podmienky ospalého malomesta mu ale zväzujú ruky. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu – stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve.

Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem (hlas Mela Brookse) .Bigweld, najväčší symbol Robot City, strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Počas prieskumnej cesty po tejto metropole sa Rodney zoznámi s Rusties, skupinkou pouličných robotích povaľačov , ktorí sa vyznajú. A to nie len v meste. Fester (hlas Robina Williamse) jeden z Rusties sa okamžite stane najlepším Rodneyho priateľom a dokonca dovolí svojej malej sestre Piper (hlas Amandy Bynes), aby vstúpila do ich party. V obrovskom Robot City tak Rodney nájde nový domov.

Rodney tiež stretne Cappy (hlas Halle Berry), manažérku spoločnosti Big Weld Industries, ktorá sa do Rodneyho okamžite zamiluje, pretože mu je v mnohých ohľadoch podobná. Okrem priateľských ale Rodney stretáva aj nepriateľské postavy, ktoré sa mu snažia zahatať plán na nájdenie strateného Bigwelda a záchranu Robot City. Výsledkom je nadčasová a zábavná rozprávka, ktorá posúva hranice animačnej zručnosti a zároveň privádza na svet nové postavičky, ktoré budete milovať pre ich humor a povahu. Roboti vás proste zahrejú na srdci a dokážu, že každý robot môže žiariť bez ohľadu na to, z čoho je vyrobený.

Štítky:


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se