Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Unikátní seriál televizní stanice Disney Channel dobyl Evropu a v listopadu se poprvé objeví i na českých obrazovkách

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


ViolettaNový seriál Violetta bude mít premiéru již 11. listopadu 2013 v 18:05 –

Společnost Disney Channel vůbec poprvé odstartovala spolupráci mezi latinskoamerickou a evropskou sekcí a vytvořila nový teenagerovský hit – seriál Violetta, který nyní přichází i do České republiky. Premiéra seriálu vyprávějícího příběh hudebně nadané teenagerky, která se vrátí z Evropy do svého rodného Buenos Aires, proběhne 11. listopadu 2013 v 18:05.

Violetta je unikátní projekt inspirovaný žánrem latinskoamerické telenovely, ale zároveň se drží prvků typických pro Disneyho pořady. Tempo seriálu je rychlé a příběh je postaven na tradičním vypravěčském řemesle. Nechybí kreativita a cíl předávat dětem pozitivní hodnoty. Díky spolupráci latinskoamerické a evropské produkce  získal tento seriál Disney Channelu především v Evropě, kde jsou diváci na obsah velmi citliví, mezinárodní kontext a relevanci. Celý příběh je postaven na hudbě a tanci, což při spojování kultur a překračování hranic dobře funguje.

Po zhlédnutí 20 miliony diváky v Evropě během prvního čtvrtletí roku 2013 se pořad stal na YouTubu ve Francii, Španělsku a Itálii vyhledávanější než Lady Gaga a Katy Perry.

V Itálii premiéra seriálu proběhla v květnu 2012 a dosáhla nejvyšší sledovanosti v historii premiér italského Disney Channelu. Seriál je zde nejsledovanějším pořadem mezi dětmi ve věku od 8 do 12 let a dívkami ve věku 4 – 14 let ve svém časovém slotu mezi placenými i neplacenými televizními kanály.

Děj seriálu se odehrává v Buenos Aires, rodném městě Violetty, kde poznává nové kamarády, první pravou lásku a objevuje svoji vášeň pro hudbu. Violetta má úžasný hlas, ale nemá o tom ponětí. Svůj pěvecký talent zdědila po matce, která byla slavnou muzikálovou herečkou, ale tragicky zemřela při nehodě, když byla Violetta ještě malá. Její otec je velmi úspěšný muž, ale je také velmi přísný a ochranářský. Svoji dceru miluje nade vše a skrývá před ní veškeré informace o její matce, protože se bojí, aby ji nepotkal stejný osud. Ví, že jeho dcera má hudební talent, takže ji nutí chodit na hodiny piana, ale drží ji dál od zpívání a herectví. Věří, že dokáže Violettu vychovat v ústraní, v luxusu jejich domu.

Nový seriál nabídne divákům drama, komediální prvky i romantiku. V hlavní roli Violetty se představí talentovaná argentinská herečka Martina Stoessel. Vedle ní diváci mohou sledovat známého argentinského herce Diega Ramose (Montaña Rusa; Divoký anděl; Verano del ’98; Patito Feo; Los exitosos Pells; Herencia de amor) a další tváře známé především fanouškům Disney Channelu v Latinské Americe, jako jsou Jorge Blanco (Cuando toca la campana; High School Musical: El Desafío) nebo argentinská herečka Clara Alonso (Zapping Zone; Highway: Rodando la aventura; Pecezuelos).


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se