Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Zábavné tvoření s Foukacími fixami od Centropenu

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Pokud vaše děti rády kreslí a tvoří, určitě ocení i speciální Foukací fixy od Centropenu. Ty totiž rozvíjejí  dětskou tvořivost, a tak kreslení a tvoření dodávají nový rozměr. Jak název napovídá, tvoření s nimi funguje na principu foukání. Při práci s těmito fixami dítě nejen kreslí a rozvíjí své schopnosti, ale zároveň skvěle trénuje dýchání. Při kreslení má dítě možnost využít vlastní fantazii, případně může tvořit pomocí speciálních šablon. Záleží už jen na dítěti, jeho představivosti a kreativitě. S Foukacími fixami se rozhodně dítě nebude nudit ani při dlouhých podzimních a zimních večerech.

FOUKACÍ FIXY – PRO ZDRAVÍ I ZÁBAVU

Originální Foukací fixy od Centropenu potěší skutečně každé dítě. Fixy disponují až 15 barevnými odstíny, včetně přebarvitelných i parfémovaných inkoustů, a až 9 sadami šablon s motivy zvířat, rostlin, pohádkových bytostí nebo písmen, pomocí kterých mohou děti tvořit. Foukací fixy jsou k dispozici ve dvou typech, a to na papír nebo na textil.

Do tubusu fixy dítě fouká a barvu tak postupně uvolňuje na papír nebo textil. Inkoust fixů na papír je zdravotně zcela nezávadný a v případě potřísnění rukou nebo oblečení jde i snadno smýt a je vypratelný. Foukacími fixami na textil lze vytvořit originální tričko či třeba mikinu přesně podle vlastních představ. Kresby na textilu následně odolají teplotě až 60° C, tudíž je lze při nižších teplotách běžně prát. Inkoust je, stejně jako u fixů na papír, zdravotně zcela nezávadný.

Pomocí foukání do fixu také dítě trénuje své dýchání a posiluje plíce a jejich výdrž, což je ze zdravotního hlediska a pro podporu zdraví zásadní. Fixy jsou zároveň ideálním tipem na vánoční dárek, se kterým si děti užijí spoustu zábavy. K dostání v každém dobrém papírnictví a v sítích obchodních řetězců.

Tip, jak na to: Použití a princip tvorby „výtvarných děl“ spočívá ve foukání ústy do tubusu speciálně upravených fixů, kde proud vzduchu strhává inkoust ze štětcového hrotu, a vytvořená „sprejová“ mlha zanechává na podložce barevné obrazce dle použité šablony.

 Foukací fixy na textil

Výrobce: Centropen

Cena od: 40 Kč

Foukací fixy na papír (5, 10 nebo 15 barevných odstínů)

Foukací fixy na textil (5 i 10 barevných odstínů)

www.centropen.cz


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se