Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Září 2013 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Oskar – Blok plný zábavy

30.09.2013 Publikoval(a):

blok plny zabavyBludiště, dokreslovačky, spojovačky, omalovánky a jiné luštěnky. určený pro děti od 6 do 9 let.

Koupit zde: http://www.vasut.cz/pro-deti/detail.asp?kniha=1139


HODNĚ ŠTĚSTÍ, CHARLIE: Všechno se blíží ke konci – seriál pro mládež

30.09.2013 Publikoval(a):

hodne stesti charlieZávěr třetí řady seriálu v neděli 6. října v 9:30

Třetí řada seriálu Hodně štěstí, Charlie se blíží ke konci. Poslední epizoda s názvem Všechno se rozpadá se bude vysílat v neděli 6 října v 9:30. Duncanovi zjistí, že v domě mají termity. V tomto díle také vyjde najevo, že vztah na dálku příliš nefunguje a jeden člen rodiny dostane jedinečnou pracovní příležitost. Tedy zjistí, že se Spencer stěhuje do Bostonu, kde mu bylo nabídnuto místo v herecké škole. Brzy však zjistí, že vztah na dálku je velmi těžké udržet. V práci Bob narazí na vzácný druh termitů. Nedopatřením se mu podaří termity vypustit v domě, který se brzy začne stávat jejich obětí. Amy začne psát svůj vlastní maminkovský blog, aby se vyrovnala Debbie Dooleyové. Ve chvíli kdy se všechny tyto věci zkombinují, život Duncanů je pěkně složitý… Celý článek »


Hravá násobilka s čertíkem Kvítkem

30.09.2013 Publikoval(a):

hrava nasobilkaJmenuji se čertík Kvítko a chodím do čertovské školy a stejně jako děti se na hodinách matematiky učím malou násobilku. Strávil jsem nad příklady dlouhé hodiny, a přesto jsem měl sešit samou pětku. Ale použil jsem pár triků a vyčaroval si kouzelné karty. No a s nimi to pak byla hračka. A protože jsme kámoši, mám jedny karty i pro vás. Najdete je jako přílohu na konci této knížky. Stačí, když je vystřihnete a uvidíte, jak vám to půjde pekelně snadno. Každý příklad je vlastně kratičký příběh. Číslicím od jedné do desíti je vždy přiřazen jeden obrázek: výsledek je pak namalovaný na druhé straně jako jeho kratičké dokončení. Stačí, když si budete karty postupně procházet a ty které si ještě nepamatujete, odložíte stranou a vrátíte se k nim jednou nebo i víckrát.
Koupit zde: http://www.albatrosmedia.cz/hrava-nasobilka.html


HALLOWEEN Programový speciál čtvrtek 31. října v 19:00

30.09.2013 Publikoval(a):

Nejděsivější měsíc roku je tady a než přijde tolik očekávaný halloweenský den má pro tebe Disney Channel připraveno spoustu překvapení. Sleduj dvojité halloweenské epizody seriálů již od pondělí 7. do pátku 18. října vždy v 16:00. Tento speciál zahrnuje dvě epizody seriálového hitu Moje chůva upírka, po kterém budou následovat dvě epizody seriálu Kouzelníci z Waverly.

Ve čtvrtek 31. října v 19:00 Disney Channel oslaví strašidelný svátek spoustou halloweenských epizod nejoblíbenějších seriálů.   Tento zábavou naplněný blok bude zakončen halloweenským filmem Moje chůva upírka, který se bude vysílat ve čtvrtek 31. října v 21:40. Ethan Morgan je podivínský a nešikovný student prvního ročníku střední školy, kterému jeho vlastní rodina nevěří, že se dokáže postarat o svoji sestru. Jako chůvu si tedy najmou jeho spolužačku Ericu. Ale v noci, kdy má přijít hlídat narazí na kamarády Sarah a Jesse. Ukáže se, že Jesse je upír a Erica se místo hlídání rozhodne jít na jeho večírek. Sarah ji nahrazuje, ale Ethan a jeho kamarád Benny mají podezření, že Sarah skrývá nějaké temné tajemství… Jak se zápletka komplikuje a upíři se vynořují ze všech stran, tihle  dva mladíci se vydávají na nejzajímavější noc svých životů.   Nenech si ujít strachem naplněné příběhy od pondělí 7. do pátku 18. října vždy v 16:00. Celý článek »


Říkanka Maminka

30.09.2013 Publikoval(a):

Maminka je tuze dobrá,

má nás všechny ráda,

když tatínek někdy spustí,

kryje nám všem záda.

Však my se jí odměníme,

až budeme pracovat, Celý článek »



Mokré pohádky

29.09.2013 Publikoval(a):

mokre pohadkyDvacet “mokrých” pohádek Zuzany Pospíšilové má společné téma – vodu. Ať už jde o rybník, tůňku, potok, moře, déšť, kroupy, mlhu nebo kapku potu, s každou podobou vody připlouvá do této knížky jiný pohádkový příběh a jiná vodní bytost. Víte, že voda má zázračnou moc? Umí najít ztracenou cestu, přičarovat poklad nebo potrestat nespravedlnost. Začtěte se do pohádek a uvidíte.

Koupit zde: http://www.grada.cz/mokre-pohadky_7418/kniha/katalog/


Říkanka Medvěd

29.09.2013 Publikoval(a):

Medvěd tančí, přitom bručí,

medvíďata tančit učí.

Medvěd tančí, hlavou kývá,

maličký se na něj dívá.


Říkanka Motýlek

29.09.2013 Publikoval(a):

Podívejte, milé děti,

motýlek k vám právě letí!

Posadil se na kytičku

a tam počkal na chviličku.

Pak křidélky zamával

a pak letěl zase dál.


Od nuly k nekonečnu

29.09.2013 Publikoval(a):

od nuly k nekonecnuUžasni nad kouzly matematiky a rozlušti záhadu čísel!

Tahle kniha je nabitá zábavou a nejrůznějšími fakty. Dozvíš se, proč je nula tak užitečná, co je vlastně googol a všechno mezi tím.   

Pokud ses někdy ptal sám sebe „K čemu je matematika?“, tahle kniha je pro tebe jako stvořená. Matematika nikdy nebyla zábavnější!

 

Koupit zde: http://www.fortunalibri.cz/index.php?catalogue=108&book=789


Přátelské služky se neúčtují

29.09.2013 Publikoval(a):

Byl krásný barevný podzim. Všechna zvířátka už byla docela unavená, a tak není divu, že se i těšila na zimní spánek. Ale ještě před tím, než se uloží ke spánku, si musí nasbírat co nejvíce potravy, aby přes zimu neměla hlad.

Jedním takovým pracovitým zvířátkem byla i veverka Terka. Skákala z větve na větev a sbírala oříšky. Ale najednou se jí sesmekla nožička a Terka spadla na zem. Naštěstí se jí nic nestalo, jenom si pochroumala nožku. Veverka Terka byla smutná, věděla, že už si další zásoby na zimu neudělá, že už nebude moci skákat po stromech.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se