Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Leden 2011 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Na vlásku

30.01.2011 Publikoval(a):

Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek. Locika a Celý článek »


O zkamenělé princezně na Boru

30.01.2011 Publikoval(a):

Celému Kladskému pomezí vévodí majestátní stolová hor Bor. Její temeno je pokryto množstvím skal a údolí, což dohromady tvoří bludiště kamenného města. V divokých borských skalách měl kdysi překrásný palác mocný čaroděj. Měl jedinou dceru Jelenu, kterou rozmazloval. Princezna byla pánovitá a haštěřivá. O její kráse se dozvěděl i Krakonoš. Začal na Bor zajíždět, aby získal Celý článek »


Já padouch

24.01.2011 Publikoval(a):

Ve šťastném předměstském sousedství, obklopeném bílým plaňkovým plotem a kvetoucími keři růží, stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod tímto domem je obrovský tajný úkryt. A zde nacházíme Grua obklopeného armádou svých uličnických a zlomyslných přisluhovačů, mimoňů, který plánuje tu největší loupež v historii celé zeměkoule. Gru se Celý článek »


Pastelka

19.01.2011 Publikoval(a):

Pastelkou si čmáráme,
(stoj + ukazujeme čmárání rukou)

dlouhé čáry děláme
(stoj + ruka ze strany na stranu)
Celý článek »


Králík Toník

17.01.2011 Publikoval(a):

Na dvorku je po ránu živo. Babička sype slepicím zrní, sbírá vajíčka, zakládá králíkům krmení a všem dává do misek a do korýtek čerstvou vodu k pití. Ze svého kotce ji pozoruje šedý králík Toník. Babička na něj spiklenecky mrkne, když zavírá jeho kotec a kontroluje, jestli to udělala pořádně. Oba vědí proč! Celý článek »



Gumídci

14.01.2011 Publikoval(a):

Animovaný seriál byl vytvořen společností Walt Disney v polovině osmdesátých let 20. století. U nás byl vysílan od roku 1992. Děj se odehrává ve středověké Anglii, za dob rytířů. Gumídci, kteří žijí v lese, se straní lidí, protože lidé už nevěří, že existují a mají je za pouhou legendu. O jejich existenci ví jen královská dcera Klára a Kryštof – královské páže. Hlavním nepřítelem Gumídků je Celý článek »


Tom teď lyže namaže

12.01.2011 Publikoval(a):

Tom teď lyže namaže, že lyžuje, ukáže.
Na lyžích Tom uhání a každého dohání.


Nepřelom si jazýček

11.01.2011 Publikoval(a):

Nepřelom si jazýček, přivezli hry ze Říček.
Trakař pepře s hřebíčkem, abys hýbal jazýčkem.


O hlučném duchu v třídvorské hájovně

10.01.2011 Publikoval(a):

Na počátku 20. století bydlel ve staré hájovně ve Třech Dvorech se svou ženou, dcerou a osmiletou vnučkou hlídač Formánek. Jeho život plynul bez zákrutů těžkou všední realitou a proběhl by tak celý, kdyby se jedné listopadové noci nepřihlásily ke slovu neznámé síly. Onen podivný večer před Dušičkami roku 1903 se rodina hlídače Formánka uložila ke spánku. Úderem jedenácté se ale najednou rozezvučel Celý článek »


Máša přišla ze školy

09.01.2011 Publikoval(a):

Máša přišla ze školy, napíše si úkoly.
Buď Vašíku tiše, Máša úkol píše.


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se