Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Srpen 2013 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Hrajete tenis? Přijďte si zahrát a podpořit dobrou věc!

28.08.2013 Publikoval(a):

skolaciPink Crocodile pořádá 4. ročník tenisového turnaje na podporu školy pro děti s kombinovaným postižením

Pink Crocodile, mezinárodní nezisková organizace poskytující pomoc postiženým dětem a dětem žijícím v chudobě na celém světě, pořádá 4. ročník tenisového turnaje na podporu nové školy určené dětem s kombinovaným postižením v České republice.

Přidejte se k Pink Crocodile dne 8. září ve sportovním centru RS Sport Center v blízkosti Divoké Šárky. Vítáni jsou amatéři i profesionálové. Zváni jsou také méně sportovně zaměření tenisoví nadšenci, kteří se mohou zúčastnit jako diváci a podpořit hráče v akci. Výtěžek z turnaje bude věnován na podporu školy Pink Crocodile, určené pro děti a jejich rodiny. Turnaj začíná v 10:00.

„V organizaci Pink Crocodile chceme dát každému dítěti příležitost vybrat si vlastní budoucnost. Věříme, že to je možné pouze prostřednictvím kvalitního vzdělání. Proto jsme se rozhodli věnovat 4. ročník tenisového turnaje na podporu naší nové školy,“ řekla Dagmar Herrmannová, projektová manažerka a spoluzakladatelka Pink Crocodile. Celý článek »


Dědovy říkanky – Abeceda

28.08.2013 Publikoval(a):

dedovy_rikanky_abecedaVeselé básničky domů, do školky i do školy jsou určeny zvídavým dětem od tří let. Jednoduché a hravé verše si předškoláci a školáci snadno zapamatují a naučí se jednotlivá písmena a číslice, nová slova a názvy věcí, zvířat nebo povolání.

Celkem 53 básniček obohatí slovní zásobu a může přispět k základům výuky čtení, psaní a počítání nejmenších školáků.
Celý článek »


Alice a… Mega hustý šoky

25.08.2013 Publikoval(a):

alice_a_mega_husty_sokyTo jsou zase mega šoky! Alice a její téměř “normální” rodinka jsou opět v akci – starší sestra Linn se zamilovala do totálního nafoukance, mladší bráška chce zachraňovat snad všechny zvířata na světě, k nim domů vlezou lupiči a hlavně – Alice je tajně zamilovaná do super kluka, jenže ten je o dost starší… No, jak tohle dopadne?
Celý článek »


Kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem

25.08.2013 Publikoval(a):

Jednoho letního rána rozkvetly dvě krásné růže. Ta s červenými okvětními plátky se jmenovala Maruška, ta s bílými okvětními lístky si říkala Janička. Růžičky si rostly ve svých květináčích. Byl večer a růžičky si popřály dobrou noc.

Najednou břink. Hromy a blesky. Začal liják, který růžičky probudil a vylekal. Neměly se kde schovat, jak uchránit své okvětní lístky, a tak byly mokré až po kořínek. Najednou Janička uviděla pootevřený skleník a rychle se do něho schovala. Zavřela dveře a nikoho k sobě nepustila.
Celý článek »


Pohádka

25.08.2013 Publikoval(a):

Kašpárek zvonkem zazvoní,
pohádku dětem přináší.
Přijíždí Honza na koni,
princeznu Ladu zachrání.
Celý článek »



Binky a kouzelná kniha / Binky and the Book of Spells

24.08.2013 Publikoval(a):

binkyBINKY AND THE BOOK OF SPELLS
A captivating fairy tale, Binky and the Book of Spells, draws children and adult readers into the fanciful world of spells and sorcery. A group of animal friends have many experiences on their journey to find beauty and adventure, during which they realize more and more how valuable friendship really is. The main character of the story is Froglet Binky, who wasn’t born beautiful and who decides to go and seek her beauty. On her distressful journey, she meets friends of various temperaments, with whom she experiences happy and sad moments full of fantasy, magic, joy and happiness.

Koupit zde: http://www.grada.cz/binky-a-kouzelna-kniha-binky-and-the-book-of-spells_7899/kniha/katalog/


Dixit – svěží hra plná fantazie pro celou rodinu

23.08.2013 Publikoval(a):

dixit-01Pokud máte rádi hry, které jsou univerzální, vyzkoušejte Dixit. Je úžasný, vhodný jak pro děti, tak pro dospělé, vlastně pro všechny. Můžete ho hrát za deštivých dnů i rodinných večerů. Budete muset používat fantazii i trochu lsti. Musíte totiž vymyslet, jak doběhnout jen část protihráčů.

Tato hra vás zavede do světů neznámých, plných záludností. Hráči postupně popisují obrázky, které mají v ruce. Když hráč popíše obrázek, položí ho na stůl lícem dolu. Ostatní hráči vyberou ze své ruky kartu nejpodobnější popisu a položí ji také na stůl obrázkem dolů. Karty se zamíchají, otočí a hráči potají hádají, která karta byla popsána. Podle počtu správných odpovědí se rozdávají body. Ale pozor: hráč, který popisuje kartu, musí pečlivě vzážit, jak moc či málo konkrétní bude jeho popis. Situace, kdy správnou kartu neuhodne ani jeden hráč nebo naopak všichni hráči, pro něj není dobrá. Je tedy třeba dobře volit slova a umně se pohybovat na tenké hraně. K popisu můžete využít nejen slova, ale třeba i zazpívat písničku nebo něco předvést pantomimou – výrazové prostředky jsou jen na vás.
Celý článek »


Koupání v řece

23.08.2013 Publikoval(a):

Máme krásný, letní den,
sluníčko, nás láká ven.
Kam se dneska vypravíme?
Přeci k řece zamíříme!
Celý článek »


Neznámý

23.08.2013 Publikoval(a):

Potkal mě pán, řekl:
„Maminku já znám.
Dám ti sladké lízátko
a ukážu zvířátko.
Mám ho doma v pelíšku
pohladíš ho po bříšku.“
Celý článek »


Happy House New Edition 1 – učebnice angličtiny

23.08.2013 Publikoval(a):

happy-house-new-edition-1-activity-book-with-multirom-pack-czech-editionNové vydání oblíbené učebnice pro základní školy

Učebnice Happy House 1 a 2 jsou vhodné pro výuku v první a druhé třídě

  • Česká edice učebnice, pracovního sešitu i metodické příručky je v prodeji k oběma úrovním učebnice New Happy House i Happy Street.
  • Dvoudílný kurz – první díl neobsahuje čtení ani psaní
  • Učebnice zaměřená na mezipředmětové vztahy
  • Efektivní metodika založená na příběhu
  • Vystřihovánky a omalovánky jsou v pracovním sešitě (v prvním vydání jsou v učebnici)
  • Učebnice akreditovaná MŠMT (č.j. 13124/2009-22)

Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se