Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Říjen 2013 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Mizící hmyzíci

31.10.2013 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Království růží postihlo zlé prokletí. Bylo napadeno neznámými vetřelci, černými tvorečky, kteří způsobili, že růžové keře začaly vadnout a chřadnout. Celému království hrozí zkáza. Je ohrožen i život růžových víl obývajících růžové keře. Najdou víly někoho, kdo je zachrání?
Celý článek »


Ať jsou letošní Vánoce pro vaše děti svátkem splněných přání

31.10.2013 Publikoval(a):

Ať jsou letošní Vánoce pro vaše děti svátkem splněných přání s novými a oblíbenými stavebnicemi LEGO®

Nemáte čas přemýšlet, co dát letos dětem pod stromeček, anebo už je pozdě na dopis Ježíškovi? Kvalitní a bezpečné hračky LEGO podporující tvůrčí myšlení patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější dárky pro děti na celém světě. Je samozřejmě nemožné vybrat z letošní vánoční nabídky stavebnic LEGO ty nejlepší, přesto jsme se ale pokusili sestavit seznam našich favoritů vhodných pro různé věkové skupiny – od těch nejmenších až po zkušené LEGO stavitele. Podívejte se a nezapomeňte i vy napsat Ježíškovi, protože LEGO není jen pro děti…
Celý článek »


Kluziště

31.10.2013 Publikoval(a):

Zima už je v plné síle,
děvče čeká na mámu,
venku je jí dlouhá chvíle,
proč nemůže do krámu?

Kde se vzala, tu se vzala
na chodníku zmrzlá louže,
ona místo aby stála,
po ledě se klidně klouže.
Celý článek »


Vánoční přání

31.10.2013 Publikoval(a):

Každý malý človíček
má v srdci spoustu přáníček.
Komupak je zítra poví?
Nakreslí je Ježíškovi.
Panenku a nebo vláček!
Na světě je spousta hraček.
Celý článek »


Písmenka a pan Antonín

28.10.2013 Publikoval(a):

pismenka a pan antoninPísmenka S a Z bydlí v jednom domečku, ale někdy to mezi nimi skřípe. S se z každé povinnosti vykroutí a o kamarádovi Z říká, že by udělal lépe, kdyby si obrousil hrany. Přesto se nakonec vždycky usmíří, vždyť spoustu práce musejí dělat společně! Jednou A přivede k rybníku pana Antonína. Budou si s ním ostatní písmenka rozumět? A jak to dopadne, když se objeví strážník? Dál už ani slovo, přečtěte si to sami. Stačí otevřít knížku – je plná písmenek!

Koupit zde: http://www.albatrosmedia.cz/pismenka-a-pan-antonin.html



Říkanka Kráva

28.10.2013 Publikoval(a):

Trávu, trávu a zas trávu

Má kravička za potravu.

Ráno bučí: „Zdravíčko,“

a pozve nás na mlíčko.

Zdroj: Domácí zvířátka, Jozef Pavlovič, přebásnil Michal Černík, Fortuna Libri,Praha 2013


Bílá paní na hlídání

26.10.2013 Publikoval(a):

bila pani na hlidaniJediná paní, která zvládne uhlídat neposedná čtyřčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše a Uriáše Černých, je Bílá paní.
Přesvědčí vás o tom nápaditá a hravá obrázková knížka podle stejnojmenného večerníčku České televize, který se na obrazovce objeví v říjnu 2013.
Paní Černá, maminka čtyřčat, pracuje jako restaurátorka starých obrazů a tatínek, pan Černý, je důstojník na zaoceánském parníku. Jejich kluci jsou pěkná čísla. Ze školky je vyloučili, protože ji vytopili až po střechu, když si hráli na piráty, a žádná paní na hlídání u nich nevydrží ani hodinu. Paní Černá je na ty čtyři rošťáky sama. Tedy až do chvíle, kdy se seznámí s paní Bílou, která to s kluky umí přímo zázračně. Je to totiž opravdová strašidelná Bílá paní ze zámku. O tom, že umí ledajaká kouzla, ale maminka nemá ani tušení. Takové věci se přece nedějí! Kluci však vědí své…

Koupit zde: http://www.albatrosmedia.cz/bila-pani-na-hlidani-d4.html


Říkanka Husy

26.10.2013 Publikoval(a):

Kolébavé husy jdou

Pěkně v řadě za sebou.

Pak se vrhnou do rybníka,

Až to cáká, až to stříká.

 

Zdroj: Domácí zvířátka, Jozef Pavlovič, přebásnil Michal Černík, Fortuna Libri,Praha 2013


Městečko záhad

26.10.2013 Publikoval(a):

MABEL, WADDLE, CANDY, GRENDAZávěr první řady seriálu – premiérová epizoda v sobotu 23. listopadu v 9:00

První řada našeho podivného a záhadného seriálu Městečko záhad se blíží ke konci. Poslední epizoda první řady bude mít premiéru v sobotu 23. listopadu v 9:30 na stanici Disney Channel.

V poslední epizodě první řady s názvem Gideon Rises Lil Gideon přebírá moc nad Záhadnou chýší. Mabel se jej snaží porazit a získat

zpět jejich domov, ale naneštěstí Lil Gideon je vždy o jeden krok napřed, což znamená, že se Dipper a Mabel musí smířit s tím, že se

jejich letní prázdniny v Městečku záhad chýlí ke konci.

Nepropásni poslední epizodu první řady seriálu Městečko záhad už v sobotu 23. listopadu v 9:30


Včelka Mája a její dobrodružství

26.10.2013 Publikoval(a):

vcelka maja„Život je krásný!“ zajásala Mája a odletěla. Včelka Mája už nemá v úlu stání, nudí se. Chce ven, chce létat nad slunečnou loukou a parkem, aby mohla prozkoumat celý širý svět. Při svém velkém putování se setká s tvory, kteří jsou milí, zvláštní či podivínští, jako například vlídný zlatohlávek, pilný kůrovec nebo chrobák Ctirad, jiní jsou naopak nepříjemní a nebezpeční. Mája musí samostatně posoudit, jak se má zachovat. Naučí se rozlišovat dobro a zlo. K přírodě a ostatním tvorům je třeba se chovat pozorně a s úctou, vlastní štěstí není to nejdůležitější a nemělo by se stát omluvenkou pro bezohlednost, každý potřebuje mít přátele – to je několik ponaučení, která si ze svého dobrodružství odnesla. Mája je hrdinka, se kterou se mohou děti skvěle ztotožnit, protože stejně jako ona právě poznávají svět.  Knihu pro současného čtenáře převyprávěla Frauke Nahrgang. Tento příběh a jeho hrdinové se stali předlohou pro televizní seriál.

Koupit zde: http://www.grada.cz/vcelka-maja_7644/kniha/katalog/


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se