Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Duben 2015 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Diňáci

30.04.2015 Publikoval(a):

Obálka Diáci.inddTaké vás fascinují dinosauři? Jistě toho o nich hodně víte. A copak dinosauři, kolik toho asi vědí o dětech? Čtveřice dinosauřích mláďat se vydává objevovat lidský svět. Doprovoďte je na jejich cestě za poznáním a užijte si spolu s nimi komiksové čtení a zábavné úkoly. Diňáci jsou tu pro všechny začínající čtenáře.
Celý článek »


Hry pro rozvoj psychomotoriky

29.04.2015 Publikoval(a):

hry-pro-psychomotoriky2.cdrpro děti s ADHD, autismem, smyslovým postižením a dalšími handicapy

Psychomotorika zahrnuje pohybové aktivity za účelem zlepšení obratnosti, posílení fyzické zdatnosti a jejím cílem je bezděčné prožívání radosti z pohybu, ze hry a z tělesných cvičení. Psychomotorická hra spočívá v různých prostorově orientovaných pohybech a v manipulování s předměty. Součástí těchto her je rozvoj vnímání, děti pomocí nich získávají představu o světě kolem nich, o jeho vlastnostech a také o vlastnostech různých předmětů. Psychomotorická hra je součástí vývoje dítěte. U dětí, které mají nějaké vývojové opoždění nebo obtíže, je třeba jejich vývoj podpořit a povzbudit. Nenásilnou a přijatelnou formou podpory mohou být právě činnosti v knize obsažené. Na teoretické části jednotlivých kapitol navazují přehledy her, které jsou zábavné, nenáročné na materiál a pomůcky, a přitom splňují potřeby dětí s postižením.
Celý článek »


Detektivové a falešní stěhováci

27.04.2015 Publikoval(a):

Obálka DeTeKTiVové a falešní sthováci.inddNapětí a legrace, to jsou zkrátka DeTeKTiVové! Několik bytů vykradených tak, že v nich nezůstane ani nábytek. Stopy vedou ke krytému bazénu. Partička malých detektivů ani tentokrát nenechá policii na holičkách a objeví klíčové důkazy. Nenechte si ujít již čtvrtý příběh z napínavé a skvěle ilustrované detektivní série.
Celý článek »


Klubíčka

26.04.2015 Publikoval(a):

Jedná se o matematický pracovní list. Žáci si procvičují počítání od nuly do deseti. Po vypočítání příkladů vybarví vždy klubíčko, u kterého je výsledek 5.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Děvčátko s kosou

25.04.2015 Publikoval(a):

Bez názvu - 1„Tati, co je vlastně smrt? Je to tvoje kosa?“ zeptá se jednoho dne pana Smrtky jeho malá dcerka. A on se rozhodne poslat ji do světa, aby se tam naučila všechno podstatné o životě. Ale jak má jít malé děvčátko ve velkém světě vlastní cestou, aniž by přitom ztratilo samo sebe? A co si má počít s tátovou velikánskou kosou? Naštěstí se brzy ukáže, že stačí mít oči dokořán a pořádně se dívat kolem. A tak černou kutnu nahradí po pádu do kbelíku se žlutou barvou veselé šaty, které jsou den ode dne kratší, jak je děvčátko s kosou den za dnem větší a dospělejší. A z otcovy kosy se může stát třeba ihoupačka.
Celý článek »



Kreativní zábava nejen pro děti

25.04.2015 Publikoval(a):

Pokud už vaše děti všechny nejrůznější fixy omrzely, zkuste jim tentokrát nabídnout speciální značkovače Bigga Markers od Centropenu. S nimi totiž budou mít o zábavu postaráno! Kreslení a další kreativní práce bude děti bavit a díky výborně koncipovanému hrotu lze s těmito značkovači zvládnout tenké i širší tahy. Bigga Markers patří do kategorie značkovačů střední velikosti, díky čemuž ideálně padnou do dětské ruky, dobře se drží a snadno se s nimi pracuje. Příjemným bonusem markerů je i vypratelný inkoust. Zamilují si je dokonce i dospělí.

7650_KK8_776500801
Celý článek »


Oslavte s Pionýrem 25. výročí

25.04.2015 Publikoval(a):

Logo PionýraV tomto roce slaví Pionýr pětadvacet let od obnovení samostatné činnosti (1990). Málokdo ví, že Pionýr v letech 1968 až 1970 již samostatný byl. Na tyto dva roky svobodného života (ale nejen na ty) navazuje v roce 19IMG_936290 založením občanského sdružení Pionýr.
Dnešní Pionýr je demokratický spolek, který se věnuje výchovné práci s dětmi a mládeží ve volném čase. Nabízí mnohé – celoroční pestrou pravidelnou činnost i dílčí aktivity otevřené veřejnosti. Oddíly a kluby nabízejí činnost dívkám i chlapcům na více než 600 místech po celé republice.
Celý článek »


Medvídci

20.04.2015 Publikoval(a):

Sotva snědli kaši s medem,
zamávali: Čau a jedem.

Sedli na své tříkolky
a už jedou do školky.


V dubnu

18.04.2015 Publikoval(a):

Duben se nasměje:
prohání po parku
studené krůpěje
z dešťových pohárků.

Sluníčko zatočí
paprskem nad louží.
Komu pad do očí,
po jaru zatouží.


Železniční přejezd bez závor

15.04.2015 Publikoval(a):

Máme doma chytré štěně.
Nepobíhá potřeštěně,
kde trať cestu překříží,
po značce se rozhlíží.

“Pozor, pejsku”, říká značka,
“tady chodit není hračka!
Vláček do hor, vláček z hor,
JEZDÍ TUDY BEZ ZÁVOR.”


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se