Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Srpen 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Kocour Josef

31.08.2017 Publikoval(a):

https://www.grada.cz/kocour-josef-9421Kočičí život je někdy pod psa. Tohle kotě se ale nikdy nevzdává! Kocourek Josef má jméno po Josefu Ladovi. Se slavným malířem ho spojuje zraněné oko a touha malovat. Nezdolný kocourek maluje obrázky pro svou kočičí mámu a vypráví podivuhodná dobrodružství všem malým čtenářům, kterým se osvědčuje genetická metoda čtení.

Zdá se, že Josefovi není co závidět. No uznejte. Ztratit se své mámě kočce, a ještě kvůli dvěma vrabčákům posměváčkům přijít o jedno oko, to není nejlepší start do kočičího života. Kocourek Josef to zkrátka nemá jednoduché. Možná ale právě osudové překážky nakonec ze smutného kotěte udělají spokojeného kocourka, který kromě jména najde i svoje hodné lidi a objeví lásku k malovaní – zrovna jako jeho jmenovec malíř Josef Lada.
Celý článek »


Jdeme do školy!

27.08.2017 Publikoval(a):

Seznamte se s dobrou vílou a pojďte si hrát na školu! Víla Mimi a její zvířecí kamarádi si umějí hravě poradit se čtením, psaním i s počítáním. Laskavou knížku pro začínající čtenáře bohatě ilustrovala ilustrátorská legenda Vlasta Švejdová a předmluvou doplnila Jitka Molavcová.

Znáte vílu Mimi? Tahle půvabná a chytrá bytůstka vypadá jako obyčejná holčička, dokáže ale neobyčejné věci. Jestli si děláte starosti kvůli škole podobně jako školačka Aurélie z téhle knížky, je pro vás Mimi od Hostavického potoka ten správný pomocník. Dobrosrdečná víla svolá všechna zvířátka ze své louky a společně s nimi připraví pro Aurélii to nejhravější nejzajímavější vyučování.
Celý článek »


Galvanický článek

26.08.2017 Publikoval(a):

Powerpointová prezentace sloužící jako doplněk učebnice chemie pro 9.ročník. Obsahuje popis různých typů galv. článků, animovaný princip fungování, jednoduché pokusy k danému tématu a otázky a úkoly pro opakování učiva. Prezentace je využitelná pro frontální i individuální vý­uku.

Očekávaný výstup: orientuje se v přípravě a využívání různých látek v praxi a jejich vlivech na životní prostředí a zdraví člověka.
Celý článek »


Sčítání a odčítání lomených výrazů

26.08.2017 Publikoval(a):

9. ročník ZŠ – Algebra – Lomené výrazy – početní operace s nimi. Materiál ukazuje postup při nácviku sčítání a odčítání lomených výrazů. Je doplněn o pracovní list a výsledky příkladů.Lze využít jako prezentaci učiva.

Očekávaný výstup: matematizuje jednoduché reálné situace s využitím proměnných; určí hodnotu výrazu, sčítá a násobí mnohočleny, provádí rozklad mnohočlenu na součin pomocí vzorců a vytýkáním.
Celý článek »


Stačí nám počet lékařů?

26.08.2017 Publikoval(a):

Pracovní list – porovnává státy světa na základě podobných a odlišných znaků. Obsahuje řešení grafu.

Očekávaný výstup: porovnává státy světa a zájmové integrace států světa na základě podobných a odlišných znaků.
Celý článek »



Malá násobilka

26.08.2017 Publikoval(a):

Pracovní listy k procvičování násobení a dělení v oboru malé násobilky. Žák pracuje přímo na počítači. Nejprve vyřeší předložené příklady. Zapíše-li správný výsledek, políčko se zabarví zeleně. Poté výsledky příkladů vyhledává a vybarvuje v tabulce. Všechny pracovní listy můžeme také vytisknout a žákům předložit k doplnění.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly.
Celý článek »


Harry Potter a Tajemná komnata

21.08.2017 Publikoval(a):

Druhý rok v Bradavicích…
Harry si za uplynulé léto prožil ty nejhorší narozeniny v životě, dostal několik zlověstných varování od domácího skřítka Dobbyho a od Dursleyových ho nakonec musel zachránit Ron Weasley v kouzelném létajícím autě. Na chodbách bradavické školy pak Harry slyší podivný šepot – a útoky na sebe nenechají dlouho čekat. Několik studentů zdánlivě zkamení a Dobbyho předpovědi se začínají vyplňovat…
Celý článek »


Jak čert krejčíka napálil

21.08.2017 Publikoval(a):

U mlýna “Kotuláku” pod Kotoučem stávala kdysi malá chaloupka. Obýval ji chudý krejčí. A protože se živil poctivě, měl bídy stále dost, která každým rokem ještě vzrůstala. Jednoho svatvečera přišel k němu neznámý pán a žádal ho, aby mu ušil oděv. Krejčík přislíbil a tázal se, kdy a kam má mu jej donésti. “Přijdu sám”, řekl neznámý a poohlédnuv se po chudé izbici, odešel. V ustanovený den, kdy měl býti šat dle dohody dohotoven, přišel Celý článek »


Kozle, honem, nebuď líný

21.08.2017 Publikoval(a):

Kozle, honem, nebuď líný,
v jablíčkách jsou vitamíny.
Jablíček je plný sad,
pomoz mi je očesat!


Děčínsko: O zlatém pokladu pod Bukovou horou

21.08.2017 Publikoval(a):

K mnoha kopcům v severních Čechách, které prý ukrývají ve svých útrobách zlaté poklady, patří i Buková hora na Děčínsku, dnes známá hlavně díky obrovské stavbě televizního převaděče. Přestože se poklad zatím nikomu nepodařilo spatřit, již od nepaměti bylo v kraji všeobecně známo, že se jedná o obrovský kus zlata, připomínajícího muže s dlouhým plnovousem. V rozeklané skalní sluji ho nepochybně ještě dnes střeží Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se