Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Únor 2018 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Harry Potter a Fénixův řád

16.02.2018 Publikoval(a):

 

Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…

Autor: Rowlingová J. K

Knihu zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.


DigiMAP aneb Jak digitální technologie ovlivňují výuku ve školách

16.02.2018 Publikoval(a):

Městská část Praha 12 uspořádala dne 18. 1. 2018 konferenci DigiMap v rámci MAP Praha 12 (Místní akční plán rozvoje vzdělávání v Praze 12 a na Libuši) v prostorách budovy Microsoft ČR. Akce se setkala s velkým úspěchem. Účast přesáhla 150 návštěvníků, přítomní hosté byli nejen z celé ČR, ale i ze zahraničí.

Konferenci DigiMAP zahájil radní městské části Praha 12 a poslanec Parlamentu ČR Robert Králíček. Pozornost vzbudil příspěvek velvyslance Estonské Republiky v ČR Sten Schwede, který představil postup digitalizace škol a úřadů v Estonsku. Velký ohlas měla také prezentace Mgr. Jaroslava Fidrmuce, ve které potvrdil, že rozvíjení digitální gramotnosti je jednou z priorit škol v MČ Praha 12 a že i nadále bude pokračovat v koncepčním rozvoji tohoto tématu. Na rozvoj digitalizace ve školách navázal i PhDr. Ondřej Neumajer, odborný garant konference DigiMAP. Ve svém příspěvku upozornil na nutnost změny v přístupu škol k digitalizaci v závislosti na rychlém vývoji digitální techniky a prohlásil, že tento proces se týká nás všech, zejména učitelů.
Celý článek »


Sněhulák – rozpočítadlo

09.02.2018 Publikoval(a):

Ententýky
dva špalíky,
velká mrkev jako nos.

Sníh nás láká,
havran kráká,
nemá boty, chodí bos.


Poruchy učení: Dyslexie

07.02.2018 Publikoval(a):

Nejznámější a nejrozšířenější porucha učení je dyslexie. Je dnes vůbec jednou z nejčastějších diagnóz v oblasti problémů se školní výukou, a dalo by se říci, že i nejstarší. Pozornost upoutala jako první především proto, že má na žáky ve škole nejnápadnější vliv.

Za více než 130 let se výzkum dyslexie úspěšně rozšířil a dnes již existuje řada teorií, které se snaží vysvětlit její příčiny, přesto se je ale stále nepodařilo uspokojivě prokázat.  V současnosti se zdá pravděpodobné, že původ této poruchy je v centrální nervové soustavě, a že na výskyt dyslexie má vliv dědičnost.
Celý článek »


Trénink empatie u dětí

02.02.2018 Publikoval(a):

Žijeme v době, která je plná podnětů, takže člověk neví, co má dělat dřív. Žijeme rovněž obklopeni násilím a nepochopením. Podle autorů této knihy je úkolem všech, kdo se podílejí na výchově dětí, pěstovat jejich schopnost spočinout v sobě, vnímat vlastní pocity, navázat se sebou kontakt. Tak se děti naučí vcítit se nejen do sebe, ale i do druhého – prohloubí schopnost empatie, s níž se všechny děti rodí, ale ne každé dítě tuto dovednost rozvine. K tomu autoři předkládají svůj model pěti přirozených kompetencí, jež souvisejí s tělem, dechem, srdcem, kreativitou a vědomím. V knize je vysvětleno, co je empatie, čím může přispět dnešnímu světu a jak ji konkrétně pěstovat. Významná část knihy se proto věnuje návrhům na cvičení empatie pro pedagogy, terapeuty či rodiče.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se