Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Září 2018 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Pošlete dítě na studijní zájezd. Vrátí se dospělejší a vzdělanější

17.09.2018 Publikoval(a):

Přemýšlíte, že pošlete děti na jazykový zájezd, ale nevíte, jestli se to vyplatí? Určitě ano – děti mají schopnost pojmout cizí řeč rychleji než dospělí, takže přímý kontakt s cizím jazykem v zemi, kde se jím mluví,  povede ke svižnějšímu zlepšení jazykových dovedností. A to není všechno!

Cizímu jazyku se nejlépe učí v praxi, v přirozeném prostředí. Studijně-poznávací zájezdy se školou tuto možnost poskytují, a i když trvají třeba jen týden, malému studentovi prokážou obrovskou službu. Děti jsou nucené mluvit, nasávají nová slovíčka a slovní obraty a ztrácí ostych.

A navíc se naučí samostatnosti, rozšíří si obzory, získají nové přátele mnoho kontaktů a také jim zůstanou vzpomínky na celý život.
Celý článek »


Tichá síla

15.09.2018 Publikoval(a):

Tajné přednosti introvertních dětí
To, že autorčin zájem o téma introverze tak neuvěřitelně zarezonoval, asi vypovídá o trendu naší doby – objevovat sílu v tom, co je (zdánlivě) slabé, a hodnotu v tom, co bylo dříve příliš nenápadné. Miliony lidí tak přijali, že jsou introvertní či plaší, a zjistili, že právě díky těmto vlastnostem jsou dobří posluchači, kteří dovedou navazovat hluboké vztahy. Že jsou v kontaktu se svým vnitřním já. Že zvládnou všechno to, co je běžné pro extraverty, jen si poté musí zalézt někam na klidné místo a načerpat energii.

Mnoho lidí Susan Cainové řeklo, že by si bývali rádi její knihu přečetli, když byli děti, dospívali nebo se sami stali rodiči introvertních dětí. A právě pro ně napsala Tichou sílu. Zde se zaměřuje na důležitá témata života dětí a dospívajících (škola, společenský kontakt, koníčky, domov), dává užitečné tipy (jak si uvědomit sílu své povahy, nebo naopak vystoupit z komfortní zóny), dělí se o svůj příběh i výpovědi mnoha introvertních dětí a dospívajících a knihu zakončuje doslovem pro rodiče a učitele.
Celý článek »


Jabloň

13.09.2018 Publikoval(a):

Jabloň v létě dává plody.
Na podzim pak listí shodí.
Celou zimu drží půst,
na jaře se učí růst.


Školnice Valerie se ujímá vedení

12.09.2018 Publikoval(a):

Vítejte v závěrečném příběhu o záhadné školnici Valerii! Všichni už vědí, že Valerie čaruje. Tajemná kráska má nyní před sebou poslední kouzelnickou misi. Splnit ji, to bude chtít hodně dobrý nápad. Ve hře je totiž sám pan ředitel. Naštěstí má ten starý mrzout slabost pro sladkosti.

Tajemná kráska s netopýřím tetováním proměnila nudnou a smutnou Pátou základní školu k nepoznání. Něco důležitého ale ještě zbývá zařídit. Před Valerií je poslední úkol, ve kterém hlavní roli sehraje sám pan ředitel. Bez kouzla se to ale neobejde ani tentokrát. Bude to kouzlo docela sladké…
Celý článek »


Pozor, světelná znamení

01.09.2018 Publikoval(a):

U nádraží v Kolíně
sedí sůva v komíně,
ocitla se v nesnázi,
neví, jak se přechází.

Houká sýček na věži,
že jí paměť osvěží:
“Na zelenou celý rok –
NA ČERVENOU ANI KROK!”


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se