Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Prosinec 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Kurzy angličtiny pro teenagery

07.12.2017 Publikoval(a):

Kurzy angličtiny pro teenagery – konverzace, docházkové kurzy i individuální výuka.

Teenageři, tedy dospívající ve věku od 13 do 18 (potažmo 19) let jsou v oblasti jazykového vzdělávání vysoce specifická skupina. Angličtinu se zpravidla učí již řadu let, a proto už pro ně klasické kurzy zaměřující se na rozvoj slovní zásoby a základních jazykových kompetencí přestávají být tak důležité, jako byly v předchozím období. Zároveň si ale ještě v oblasti aktivního užívání jazyka ve většině případů nebývají tak jistí a nezřídka se bojí promluvit, i když jejich úroveň vůbec není špatná. 
Celý článek »


Pan a paní Skřítečkovi

03.12.2017 Publikoval(a):

Podmanivá pohádka o drobných skřítcích s velkým srdcem je tím pravým čtením pro vánoční čas. Máte doma poškrábané zárubně dveří? Nejspíš u vás čarovali skřítečci z dílničky U šesti pružinek. Jaké tajemství ukrývají poškrábaná futýrka? Co všechno zmůže dobrý spánek? Jak vyzrát na smutnou samotu? O tom všem vám skřítečci budou vyprávět a možná vám to bude připadat zázračné. Jak by taky ne, vždyť skřítečci slaví Vánoce, a ty se bez zázraků neobejdou.
Celý článek »


Motivační rozhovory ve škole

02.12.2017 Publikoval(a):

Praktický průvodce osvědčenou metodou motivačních rozhovorů. Kniha ukazuje, jak využívat každodenní interakci s žáky a studenty jako příležitost ke změně. Autoři popisují dovednosti a strategie v podobě krátkých konverzací o problémech s chováním, učením či ve vztazích se spolužáky včetně šikany a problémových žáků a studentů. Konkrétní příklady rozhovorů z praxe názorně ukazují, co v komunikaci s žáky (i jejich rodiči) říkat, a co ne, s cílem podpořit přímé řešení problémů a osobní rozvoj.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se