Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Leden 2018 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

SWICH Z ŘÍŠE ZA MONITOREM – SET OSMI KNIH PŘÍBĚHŮ PRO BEZPEČÍ DĚTÍ NA INTERNETU

28.01.2018 Publikoval(a):

Na náš trh momentálně přichází naprostá novinka, jediná svého druhu na světě, série dětských příběhových knih s názvem Swich z říše za monitorem. Jedná se o ucelený set příběhů pro děti, který je od nejrannějšího věku učí internetové gramotnosti a správným zásadám chování na internetu a při užívání chytrých zařízení jako jsou tablety, telefony a počítače. Jejich autorkou je Lidija Zavoralová, která v knihách zúročuje svoje dlouholeté zkušenosti z pracovních pozic v oblasti IT a propojuje je se zkušenostmi „z druhé strany“, jakožto matky tří dětí. Knihy jsou určeny pro děti od 4 do 10 let, kdy zejména u mladších dětí je důležitá součinnost rodičů, kteří dětem pohádky čtou a zároveň jsou jejich průvodci, povídají si s nimi, vysvětlují a rozebírají jednotlivá témata knih. Set knih Swich z říše za monitorem obsahuje 8 jednotlivých knížek s názvy Zrádná fotka, Falešná výhra, Herní závisláci, Hororové video, Princezna chlap, Ztracené peníze, Počítačoví piráti a Virová pohroma. Hlavními hrdiny jsou děti Lada a Matěj, kteří mají kamaráda Swiche, jenž jim pomáhá řešit jejich problémy týkající se chytrých zařízení a internetu. Jednotlivé knihy je možné zakoupit samostatně i v rámci uceleného setu za zvýhodněnou cenu. K dostání od začátku června v sítích hračkářství Sparkys a Bambule po celé ČR.
Celý článek »


Mé dítě má ADHD

28.01.2018 Publikoval(a):

Mé dítě má ADHD je upřímné a velmi dojemné osobní vylíčení zkušenosti matky, jejíž dítě má ADHD. Pro Alison Thompson byl život s jejím synem Danielem nekončící příval neposlušnosti, odmlouvání, drzosti, nadávek a agresivity. V tomto statečném vyprávění o prvních osmnácti letech jeho života autorka odhaluje své obavy, pochybnosti i mimořádnou kuráž, kterou prokázala prakticky ve všem, čím si musela projít. Alison Thompson napsala knihu, kterou uvítá každý rodič, jenž se snaží porozumět svému dítěti s ADHD a tomu, jak mu nejlépe pomoci. Je to informacemi dobře podložený a srozumitelně napsaný průvodce plný praktických tipů pro rodiče i profesionály – zvláště pak učitele. Tuto knihu zkrátka musí mít každý, jehož života se nějak dotklo ADHD.
Celý článek »


Leden ten je bílo bílý

25.01.2018 Publikoval(a):

Leden ten je bílo bílý,
stačí nedívat se chvíli.
Na pár vteřin spustit víčka,
a už kraj si leden hýčká. Celý článek »


O dvanácti měsíčkách

24.01.2018 Publikoval(a):

Byla jedna matka a ta měla dvě dcery. Jedna byla vlastní – Holena, druhá nevlastní – Maruška. Matka měla radši vlastní dceru, a tak těžce nesla, že Maruška roste do krásy, zatímco její vlastní dcera Holena krásy moc nepobrala.

A jak to tak bývá, byla právě Maruščina krása důvodem k tomu, aby jí její nevlastní sestra i matka ubližovaly.
Musela doma všechno dělat – starat se o domácnost, o domek i o domácí zvířata. Macecha s nevlastní sestrou nedělaly nic, jen stále Marušce ubližovaly. Ta ale i přesto stále rostla do krásy. Byla krásnější a krásnější a macecha a Holena stále víc zuřily.
Jednoho lednového dne povídá Holena: Celý článek »


Leden

20.01.2018 Publikoval(a):

Leden má rád brusle, sáně,
zasněžené lesy, stráně.
Zalézá mráz do těla,
klouzačky nám nadělá.



Konference pro zájemce o digitální technologii ve výuce – konference DIGIMAP

18.01.2018 Publikoval(a):

Konference DigiMAP se koná 18. ledna 2018, ale registrace je již v plném proudu. Primárně je určena učitelům, ředitelům, zřizovatelům základních škol, vítáni jsou však všichni zájemci o vzdělávání. Nechte se inspirovat, jak a čím lze obohatit výuku, a to i v humanitních předmětech. Ukážeme, že roboti, Minecraft i videokonference mají své místo v dnešních školách, a to vše v příjemných a technicky výborně vybavených prostorách sídla společnosti Microsoft.

Odbornou kvalitu konference garantuje spolupracovník MAP Praha 12 Ondřej Neumajer, život a školství protkané digitálními technologiemi v Estonsku popíše velvyslanec Estonské republiky Sten Schwede. O cloudové učebně bude mluvit Daniel Tocháček, na e-twinning se zaměří Dana Tužilová a evropské programy Pavla Šabatková z Domu zahraniční spolupráce. Velmi vítáme náměty ze základních škol Prahy 12, které přinese Petr Polák (ZŠ Rakovského) a Jana Vlková (ZŠ Písnická). Součástí konference bude pro zájemce prohlídka nové budovy a jejího progresivního interiéru Microsoft.
Celý článek »


Hezky česky aneb Češtinářské vychytávky

17.01.2018 Publikoval(a):

Váháte, kde napsat i/y nebo mě/mně? Tak právě pro vás jsme dali dohromady mluvnické jevy, ve kterých lidé často chybují, a podívali se na ně jiným pohledem. Základní pravidla jsou vysvětlena pomocí mnemotechnických pomůcek, obrázků, básniček, krátkých modelových vět či analogií. Díky těmto vychytávkám si všechno jednou provždy zapamatujete a pochopíte.

Autor: Jana Skřivánková

Knihu zakoupíte na www.albatrosmedia.cz. 


Pomozte dítěti, aby to dokázalo samo aneb co to je Montessori?

09.01.2018 Publikoval(a):

Přemýšlíte, jak správně vybrat mateřskou školku, aby se v ní vaše dítě nebálo, těšilo se do ní, získalo ty správné sociální vazby a rozvíjelo se? Sledujte nejen reference od známých a vzdělání učitelek, ale také výchovně vzdělávací program, kterým se škola řídí. Jednou z možností je Montessori školka.

Okamžik, kdy má jít dítě do školky je stresující a to nejen pro dítě, ale také pro jeho matku. Jak vybrat tu správnou školu, aby se tam dítěti líbilo, vzdělávalo se a přichystalo se tak na dlouhé roky studia a sebe rozvoje?

Metoda Montessori vychází z filosofie, že se dítě věnuje činnostem, které ho zajímají a jeho okolí mu nové poznatky a dovednosti pouze pomáhá rozvíjet, ale do ničeho ho nenutí. Tuto metodu vyvíjela italská lékařka a pedagožka Maria Montessori, na základě pozorování dětí a jejich potřeb. Proslavila se výrokem, který zněl „Pomoz mi, abych to dokázal sám.“
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se