Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Září 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Jak přežít, když se často bojím

28.09.2017 Publikoval(a):

Naše nálada se neustále mění. Je to, jako když se houpeme na houpačce. Jednou jsme dole, jednou nahoře, někdy se stane, že z houpačky dokonce i spadneme. Nikdo z nás není neustále naprosto šťastný. Každý si někdy prochází různými starostmi a obavami, např. když je někdo z naší rodiny nemocný, máme o něj strach. Někdy se stane, že nás ale strach a úzkosti úplně pohltí. Bojíme se trapasu, máme strach, že se s námi druzí nebudou bavit, a nevíme si s tím rady. Také se ti to stává? A chceš s tím něco udělat? Kniha Jak přežít, když se často bojím, ti pomůže pochopit, že podobně jako ty se občas cítí každý a že jeden trapas, a dokonce ani dva nebo pět, nic tak hrozného neznamená. Naučíš se, jak pracovat s otravnými myšlenkami, které se ti honí hlavou, a také najít cestu ven z bludného kruhu podceňování a nedůvěry v sebe sama. Zkus to, stojí to za to.
Celý článek »


Do kin přichází LEGO NINJAGO film

23.09.2017 Publikoval(a):

Stát se nindžou už nemusí být jen sen – se stavebnicemi LEGO® NINJAGO® MOVIE™ jím můžete být doopravdy.

Jak se stát opravdickým nindžou? Vaše děti mohou prožívat příběh s nindži znovu a znovu díky novým stavebnicím LEGO® NINJAGO®, které se inspirovaly filmem THE LEGO® NINJAGO® MOVIE™. Nové stavebnice LEGO NINJAGO jsou dostupné od srpna letošního roku u příležitosti premiéry filmu THE LEGO® NINJAGO® MOVIE™, který se v kinech začne promítat 21. září. Vaše dítě se v něm setká s odvážnými nindži, procvičí si s nimi ninždovské bojové umění Spinjitzu a zažije rozmanitá vzrušující dobrodružství.

Celý článek »


O bílé laňce

22.09.2017 Publikoval(a):

Mladičkou královnu tížily přísné zvyky na královském dvoře. Jak mohla, odběhla si na kraj lesa a tam se bavila po svém: zula si střevíčky a brouzdala se v potoce, z pomněnek si pletla věnečky a z bílých křemínků skládala obrázky květin a zvířátek. Jednou seděla u lesní tůňky a ze sítí si dělala zelenou kolébku, že do ní položí kytičku sedmikrásek jako panenku a bude ji houpat. Tu vyskočila Celý článek »


Trpaslíček Suny

20.09.2017 Publikoval(a):

Všechno to začalo úplně nevinně, aniž by kdo tušil, jakou spoušť může nadělat docela obyčejné zahradní svítidlo, ale pojďme s touto pohádkou začít pěkně od začátku.

Byla jedna babička, která dostala k narozeninám malého trpaslíčka, kterého si hnedka pojmenovala jménem Suny. Moc se jí líbil a tak si jej s potěšením postavila mezi kytičky, kde jí tak zkrášloval celou zahrádku.
Celý článek »


Zajda a jelen

16.09.2017 Publikoval(a):

V jednom smrkovém lese bydlel kdysi malý a hodný zajíček, který se jmenoval Zajda. Pod kořeny starého smrku si pracně vyhrabal hřejivý pelíšek, který si tuze oblíbil a cítil se v něm báječně, ale především v bezpečí. Spolu s ním žilo v lese i mnoho ostatních zvířátek, avšak právě Zajda byl v lese tím ze všech nejšťastnějším. Zvířátka ho měla ráda a zajíček si nemohl život mezi nimi stále dostatečně vynachválit. Dokonce ho neohrožovala ani liška, neboť i ona si Zajdu tuze oblíbila.
Celý článek »



Harry Potter a vězeň z Azkabanu

10.09.2017 Publikoval(a):

„Vítejte na palubě Záchranného autobusu, nouzového dopravního prostředku pro čarodějky a kouzelníky v nesnázích. Stačí natáhnout ruku s hůlkou, nastoupit a odvezeme vás, kamkoli si budete přát.“ Ze tmy se vyřítí Záchranný autobus a se skřípěním zastavím přímo před Harrym Potterem. Začíná další neobyčejný rok v Bradavicích. Sirius Black, masový vrah a následovník Lorda Voldemorta, je na útěku a proslýchá se, že má spadeno právě na Harryho. Na první hodině jasnovidectví profesorka Trelawneyová v Harryho čajových lístcích spatří znamení smrti. Ale ze všeho nejděsivější jsou mozkomoři, kteří hlídají školní pozemky. Jejich polibek vysaje člověku duši…
Celý článek »


Bagr a traktor

08.09.2017 Publikoval(a):

Troubí bagr na traktor:
„Jedeš v protisměru!
Obrať se a dej pozor,
ať tě nenaberu!“
Celý článek »


Motýl

08.09.2017 Publikoval(a):

Poletuje motýl tiše,
(chůze po prostoru na špičkách, ruce mají jako křídla)

křidýlka má jako z plyše.
(chůze po prostoru na špičkách, ruce mají jako křídla)
Celý článek »


Listy

07.09.2017 Publikoval(a):

Listy vzduchem létají,
(běh po třídě)

pochytat se nedají,
(běh po třídě)
Celý článek »


Uvolněné rodičovství

03.09.2017 Publikoval(a):

Snaha o dokonalost, maximální bezpečí a optimální rozvoj potomkových schopností vede k vyčerpaným rodičům a přetíženým dětem. V reakci na takové děti a rodiče rozvíjí autorka koncept uvolněného rodičovství. Zabývá se například zacházením s emocemi, nasloucháním rodičovské intuici, vyváženým uspokojováním potřeb všech členů rodiny, pozorností, kterou děti potřebují, zvyšováním psychické odolnosti… Zjistíte, že spoustu věcí lze dělat méně vyčerpávajícím a více uspokojujícím způsobem, než jsme zvyklí, a že i v dnešním městském prostředí lze dětem dopřát to, čeho měly vždy dostatek, a nyní jim schází: obyčejnou neorganizovanou hru a pohyb na čerstvém vzduchu.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se