Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Říjen 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Karolínka a její zoo

30.10.2017 Publikoval(a):

Jaké by asi bylo mít doma zoologickou zahradu? Nebo v zoo bydlet?  Karolínka v jedné žije a může vám potvrdit, že mimo otevírací hodiny a zraky návštěvníků, se tam dějí podivuhodné věci. Že si zvířata sama uklízejí? Že se vydají na výlet? Nebo dokonce něco uloupí? Skutečné příběhy ze zoo ve veselé knížce o tom, že člověk není pánem tvorstva, ale jen jedním z tvorů na této planetě. O cestě k pokoře ve vztahu k živé i neživé přírodě, o radosti, skopičinách, dovádění, smíření a životní síle lásky, oddanosti a starosti o druhé – to vše v rozmanitém světě zvířat.
Celý článek »


Zelenina a její druhy

27.10.2017 Publikoval(a):

Materiál obsahuje prezentaci k podpoře výuky, dvě interaktivní hry, pracovní listy a hru černý Petr na téma zelenina a její druhy.

Očekávaný výstup: roztřídí některé přírodniny podle nápadných určujících znaků, uvede příklady výskytu organismů ve známé lokalitě
Celý článek »


Oblečení

27.10.2017 Publikoval(a):

Pracovní list obsahuje názvy materiálů pro výrobu oblečení, obrázky oblečení a obrázky prostředků potřebných pro péči o oblečení. Žáci mají za úkol plnit zadané úkoly.

Očekávaný výstup: uplatňuje základní hygienické, režimové a jiné zdravotně preventivní návyky s využitím elementárních znalostí o lidském těle; projevuje vhodným chováním a činnostmi vztah ke zdraví
Celý článek »


Nadané dítě ve škole

26.10.2017 Publikoval(a):

Co je nadání? Jak poznat nadané dítě? Je nadání výhoda, nebo spíše handicap? Co nadané děti ve výuce potřebují a jak jim to poskytnout? Metodika v knize Nadané dítě ve škole odpovídá na tyto otázky stručně, přehledně se zaměřením na praxi. Nabízí učitelům návod, jak nadané dítě rozpoznat, protože to nemusí být vždy úplně jednoduché, a jak s ním ve výuce pracovat. Rodičům nadaných dětí se může stát vodítkem při výběru školy.
Celý článek »


Myška

22.10.2017 Publikoval(a):

Ve stodole něco píská, co by to tak mohlo být?
Když Tě vidí, rychle běží, do sena se musí skrýt.

Trochu zrní, kousek sýra, tím ji můžeš pohostit.
Když je ve zdi malá díra, nemůžeš ji zastavit.
Celý článek »



Uličník

15.10.2017 Publikoval(a):

Na paloučku u lesíčka,
zaslechli jsme velký hluk.
Někdo křičí, běhá lesem,
zlobivý je tento kluk!
Celý článek »


Harry Potter a Ohnivý pohár

15.10.2017 Publikoval(a):

„Půjde o tři úkoly, jejichž plnění bude rozloženo do celého školního roku a které prověří schopnosti šampionů v mnoha různých ohledech… jejich kouzelnickou zdatnost – jejich odvahu – umění logické dedukce – a samozřejmě, jejich schopnost čelit nebezpečí.“ V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.
Celý článek »


Slůně

13.10.2017 Publikoval(a):

Malé slůně nemá stání,
chce se pustit do bádání.
Přemýšlí, co by se stalo,
kdyby výběh probádalo.
Celý článek »


Dvouděložné rostliny – pryskyřníkovité, růžovité

12.10.2017 Publikoval(a):

Cílem prezentace je seznámit žáky s vybranými čeledi dvouděložných rostlin, jejich znaky a rostlinami, které do příslušných čeledí patří. V prezentaci se žáci seznámí s čeledí rostlin pryskyřníkovitých a růžovitých.

Očekávaný výstup: rozlišuje základní systematické skupiny rostlin a určuje jejich význačné zástupce pomocí klíčů a atlasů
Celý článek »


Plavuně – prezentace

12.10.2017 Publikoval(a):

Cílem prezentace je společně s žáky zopakovat získané znalosti o plavuních a pomocí obrázků je seznámit s našimi nejvýznamnějšími zástupci této skupiny rostlin.

Očekávaný výstup: rozlišuje základní systematické skupiny rostlin a určuje jejich význačné zástupce pomocí klíčů a atlasů
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se