Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Únor 2015 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Ledová Praha

28.02.2015 Publikoval(a):

Chcete se o pololetních prázdninách nejen bavit, ale také se něco dozvědět, navštívit zajímavá místa, projít se historickými částmi Prahy? Ledová Praha vám otevírá dveře muzeí, památek a dalších zajímavostí zdarma nebo za výrazně zlevněné vstupy.

Ledová_Praha_03

Během víkendu 30. 1. – 1. 2. 2015 opět zaplní ulice Prahy kolem deseti tisíc dětí, pro něž je připravena bohatá nabídka zvýhodněných a volných vstupů do muzeí, historických památek a dalších zajímavých míst. Ten, kdo by chtěl Ledovou Prahu obejít celou, si udělá přes 40 zastávek. Navštívit může například budovy Národního muzea, Muzeum Policie ČR, Muzeum Karla Zemana, historické prostory Klementina, Loreta či některé části Pražského hradu.
Celý článek »


Co zavinil Kolumbus

26.02.2015 Publikoval(a):

co-zavinil-kolumbusUž jste se někdy ztratili? Josífek ví, jaký je to pocit. Pozná ale také, že když se ztratíte, nemusí být nic ztraceno. Naopak. Můžete najít kamaráda a zachránit třeba Kolumba… Pokud máte rádi vlaky a dobrodružství, je pro vás příběh o jedné komplikované prázdninové cestě dvou bratrů ten pravý.
Celý článek »


Drogy – absolutní odkaz

25.02.2015 Publikoval(a):

Výuka tabulkových procesorů na problematice drog. Využití vzorců s relativním i absolutním odkazem. Na závěr by měla následovat diskuze na téma drogy.

Očekávaný výstup: používá informace z různých informačních zdrojů a vyhodnocuje jednoduché vztahy mezi údaji
Celý článek »


Hudební skladatelé

25.02.2015 Publikoval(a):

Prezentace o nejvýznamnějších českých i světových hudebních skladatelích. Obsahuje i odkazy na hudební ukázky a související weby.

Očekávaný výstup: rozpozná v proudu znějící hudby některé z užitých hudebních výrazových prostředků, upozorní na metrorytmické, tempové, dynamické i zřetelné harmonické změny
Celý článek »


ZPĚVNÍK ke knize Tři bratři

25.02.2015 Publikoval(a):

zpevnik-ke-knize-tri-bratriPro vás, kteří umíte hrát na klavír, na flétnu nebo na kytaru, je tento zpěvník jako ušitý. Také pro vás, co rádi zpíváte a máte paní učitelku, která vás na nějaký hudební nástroj doprovodí. A přímo ideální je pro ty, co se chtějí pustit do vlastního nastudování některé ze tří operek. Jsou tu noty, akordy i slova. Víc nepotřebujete. Snad jenom hudební sluch.
Celý článek »



Panenka Šuplenka a panáček Kopíráček

23.02.2015 Publikoval(a):

panenka-suplenka-a-panacek-kopiracekMáte rádi vůni starých věcí? Pak se jistě necháte pozvat do pohádky o polozapomenutých předmětech, síle přátelství a touze poznat svět. Co ukrývá babiččin starý psací stůl? A jaké to je, když opustíte svůj teplý šuplík? Pohádkový příběh, ve kterém ilustrace promlouvají stejně silně jako slova, je určen dětem od 5 let.
Celý článek »


Rukavice

20.02.2015 Publikoval(a):

Chráním ruce chráním,
před mrazem je bráním.

kamarádka čepice
nebojí se vánice.

Každý prstík ohřeje,
teplíčka mu dopřeji.


Sněženka

18.02.2015 Publikoval(a):

Všechno taje,
větřík hraje
voňavou písničku.

Sluníčko svítí
na první kvítí
jan malou chviličku.

Jméno mám sněžné,
jemné a něžné,
natrhej kytičku.


Knoflíček

17.02.2015 Publikoval(a):

Patří ke mně dírka v látce,
pak jdu zapnout snadno, hladce.

Vypadám jak malé sítko,
přišije mne každé dítko.


Julinka a její zvířátka – Chůvy v akci

16.02.2015 Publikoval(a):

julinka-a-jeji-zviratka-chuvy-v-akciJmenuju se Julinka a až budu velká, chci se stát zvěrolékařkou. Vypuklo jaro a všechna zvířátka na farmě mojí kamarádky Míši budou mít mláďátka. Já se Zuzkou smíme u Míši celý týden zůstat a o zvířecí miminka pečovat. Staráme se o malé jehňátko a taky o roztomilá kuřátka a kachňátka, která se právě vylíhla. Hrozně netrpělivě ale čekáme na to, až se krávě Belle narodí telátko! Bude to kluk nebo holka?
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se