Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Říjen 2015 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Kde jsi, Pierote?

28.10.2015 Publikoval(a):

Obálka Kde jsi Pierote.inddOsudovou lásku nemůžeš ignorovat. Svoje srdce nemůžeš oklamat. Vychází skvělý román pro dívky o lásce a hledání sebe sama od oblíbené a úspěšné autorky, několikanásobné držitelky ocenění Zlatá stuha. To, co si nejvíc přejeme, nemusí být to pravé. Toužíš po velké lásce? Rozhlédni se, možná ji přehlížíš, přitom ji máš na dosah. Takový je i romantický příběh Žorži, adeptky kadeřnického řemesla, která touží po kariéře slavné herečky. Smělé plány sebevědomé slečny však naberou neočekávaný směr, když se v jejím životě objeví tajemný ctitel a jeho úchvatná vyznání.
Celý článek »


Chemická reakce a její rovnice

26.10.2015 Publikoval(a):

Prezentace vymezuje pojmy chemická reakce a zákon zachování hmotnosti v rozsahu učiva na základní škole. Dále věnuje pozornost chemickým rovnicím a jejich úpravě, rozdělení reakcí. Prezentace je doplněna obrázky a videozáznamy chemických reakcí. Součástí učebního materiálu je pracovní list, ve kterém si mohou žáci výsledky ihned zkontrolovat a vyhodnotit.

Očekávaný výstup: rozliší výchozí látky a produkty chemických reakcí, uvede příklady prakticky důležitých chemických reakcí, provede jejich klasifikaci a zhodnotí jejich využívání
Celý článek »


Porovnávání přirozených čísel

25.10.2015 Publikoval(a):

Pracovní list pro žáky s dyskalkulií k procvičování porovnávání přirozených čísel.

Očekávaný výstup: používá přirozená čísla k modelování reálných situací, počítá předměty v daném souboru, vytváří soubory s daným počtem prvků
Celý článek »


The Numbers with Olivin the Wizard

24.10.2015 Publikoval(a):

the-numbers-with-olivin-the-wizardKnížka pro nejmenší čtenáře, plná nápaditých ilustrací, vytvořených jakoby kouzelnickou hůlkou čistě z darů přírody, bez použití lepidel nebo jiných chemických preparátů. Snadno a rychle s ní svého potomka naučíte číslům od jedničky do desítky. Uvidíte, že číslice sestavené z přírodních materiálů si děti zapamatují snáz a budou si je chtít vytvořit z toho, co jim zrovna na procházce přírodou přijde pod ruku..
Celý článek »


Naše paní učitelka

22.10.2015 Publikoval(a):

Je vlastně jak moje máma,
pochválí mě, pohladí,
když si s něčím lámu hlavu,
tak mi vždycky poradí.

Usmívá se – to jí sluší.
Jmenuje se Jiřinka.
Tolik dětí – na mou duši
– nemá žádná maminka.



The Alphabet with Olivin the Wizard

21.10.2015 Publikoval(a):

the-alphabet-with-olivin-the-wizardKouzelník Olivín ví, jak spojit učení abecedy se zábavnými výtvarnými činnostmi! Ilustrace pro tuto knížku byly vytvořeny z darů přírody, jako jsou kamínky, větvičky, květy nebo listy, a to bez použití lepidel nebo jiných chemických preparátů. Obrázky inspirují malé i velké čtenáře k tomu, aby si vytvořili svoje vlastní, čímž podporují rozvoj představivosti a analytického myšlení. Knížka zkrátka dětem přináší neotřelý pohled na krásy přírody a podporuje pozitivní vztah k naší zelené planetě.
Celý článek »


Sněhuláček

20.10.2015 Publikoval(a):

snehulakDneska celý den hustě sněží,
sněhuláček do chaloupky běží.
Naladí si FM plus,
do kuchyně dá si klus.
Celý článek »


Nezbedný sněhulák

20.10.2015 Publikoval(a):

nezbedný sněhulák 2Na tu naši Jitku,
hodil sněhulák místo koule rybku.
Proč to udělal nevím,
ale celý den se na něj zlobím.
Na hlavě mám samej strup,
ještě se jí viklá zub.
Celý článek »


Heřmánek

20.10.2015 Publikoval(a):

Víte, kdy to po heřmánku
nejvíc doma voní?
To když máma chystá plínku,
k postýlce se skloní.

Když se máma o děťátko
při nemoci bojí,
zavoní to po heřmánku
a všechno se zhojí.


Pohádkové hrátky se zvířátky

17.10.2015 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Soubor osmi krátkých příběhů stylově odpovídajících autorčině Veselé kopě pohádek či Pohádkám do kapsy. Ve všech příbězích sehrávají důležitou úlohu zvířata. Na konci každého příběhu následuje takzvaný Úkolníček: otázky, hádanky, doplňovačky, dokreslovačky či kvízové luštění. Smyslem Úkolníčku je zábavným způsobem prověřit a dále rozvíjet znalosti malých čtenářů. Kniha je určená ke společnému čtení dětí s rodiči či prarodiči, sekundárně ji však lze využít i v prostředí mateřských škol, mateřských center, dětských skupin apod.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se