Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Leden 2015 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Soutěž o vitamíny Revital: The Simpsons Omega 3

29.01.2015 Publikoval(a):

revital-simp-omega-3Pojďte s námi soutěžit o vitamíny Revital Omega 3 z kolekce Simpsons společnosti Vitar. Vitar je významným výrobcem doplňků stravy s 25 letou tradicí. Přehled produktů naleznete na www.vitar.cz

Termín trvání soutěže: do 10.02.2015
… poté budou vylosováni tři výherci,
kteří správně odpoví na otázku.

Co je potřeba pro účast v soutěži?

  1. Přidejte se ke skupině na www.facebook.com/groups/skolacicom
  2. Otevřete si formulář a odpovězte na uvedenou otázku …

Formulář pro vyplnění: klikněte zde a odpovězte na otázku
Celý článek »


Sněhuláci

28.01.2015 Publikoval(a):

Vzal sněhulák sněhulačku
O půlnoci na klouzačku.
Na rybníce za chvilku
Tancovali čtverylku.

Pozdě k ránu u zatáčky,
Viděl jsem dva sněhuláčky.
Dávno už se nesmějí,
Hledají noc v závěji.


Robinson Crusoe – pro děti

27.01.2015 Publikoval(a):

robinson-crusoe-pro-detiJsem Robinson Crusoe, námořník, který ztroskotal na pustém ostrově. Stal se ze mě osamělý trosečník, čekající na záchranu. Než připluje loď, která mě vysvobodí, povím ti o svých dobrodružstvích a zážitcích. Příběh o nejslavnějším trosečníkovi je převyprávěný tak, aby mu s pomocí krásných ilustrací porozuměly děti.
Celý článek »


Autista /Autík/ Aleš

27.01.2015 Publikoval(a):

Autismus je jednou z nejzávažnějších poruch dětského mentálního vývoje. Pionýr se zapojování různě handicapovaných dětí do běžné činnosti ve svých kolektivech věnuje dlouhodobě. A nebrání se ani dětem autistickým. I když pak v oddílech mnohdy nastanou krušné chvilky, když se chce, dá se vše zvládnout. Jak to pak vypadá v praxi, líčí příběh o Alešovi.
Pro naše vedoucí, ale i pro pedagické pracovníky jiných organizací a škol, i pro rodiče, slouží nepřetržitě naše pionýrská poradna, najdete ji na www.pionyr.cz/inspirace/poradna .

Naše začátky s Alešem byly velmi těžké. Aleš je autista. Do oddílu ho přivedla jeho sestra Martina. Často o něm mluvila. Její vyprávění o něm bylo někdy docela zvláštní, někdy humorné a jindy nám zase naskakovala husí kůže. alesPro nás bylo jeho chování nesrozumitelné. Pak stačila chvilka s Alešem a řada věcí z vyprávění se stala skutečností a opravdovým prožitkem. Kdo to nezažije a nezkusí, naprosto nepochopí a může sedět na mnoha seminářích a přečíst spoustu knih o autismu. Žádný z nás si nic z toho nedokázal představit, nikdo z nás na „práci“ s Alešem nebyl připraven. Bylo to, jako když neplavec skočí do rozbouřeného moře a má plavat.

Celý článek »


Vybarvujte, učte se a hrajte si s novým elektronickým perem Appen

27.01.2015 Publikoval(a):

Malujte, hrajte si a učte se přímo na svém tabletu nebo chytrém telefonu s chytrým elektronickým perem Appen, které je navržené tak, aby bylo zábavné a prohloubilo dětskou kreativitu. Pero lze použít nejen jako pastelku a pero, ale i jako joystick pro hraní her. Stáhněte si zdarma aplikaci Appen, připojte elektronické pero a naučte se nové věci a zažijte i spoustou zábavy.

Appen

Používání Appenu je velice jednoduché. Stačí si zdarma stáhnout aplikaci Appen do svého tabletu nebo chytrého telefonu. Aplikace jsou rozděleny podle obtížnosti pro dvě věkové skupiny pro děti do pěti let a pro starší. Děti se tak mohou zábavnou a interaktivní formou učit tvary, barvy, ale i číslice a písmena nebo řešit jednoduché kvízy. A pro zábavu pak například vybarvovat elektronické omalovánky, malovat nebo hrát zajímavé hry. Aplikace Appen se neustále rozrůstají o nové přírůstky a děti tak čeká stále nová zábava.

Celý článek »



Opáčko z legislativy – škola v přírodě

27.01.2015 Publikoval(a):

V roce 1996 začala platit vyhláška MŠMT č. 303/1996 Sb., o školách v přírodě.  Nahradila ji vyhláška č. 224/2005 Sb., která zrušila některé vyhlášky v působnosti MŠMT. Aktuálně tedy neexistuje žádná vyhláška, která by se zabývala školou v přírodě komplexně. To znamená, že řízení a organizaci škol v přírodě upravuje shluk nekonečna vyhlášek a zákonů, které níže uvádím. A upozorňuji, že nejsou zdaleka všechny, kterých je možno se dopátrat.

  • Zákon 561/2004 Sb.,
  • Zákon 471/2005 Sb.,
  • Zákon 258/2000 Sb.,
  • Vyhláška MŠMT ČR č. 48/2005 Sb.,
  • Vyhláška MZ ČR č. 106/2001 Sb.,
  • Vyhláška MZ ČR č. 148/2004 Sb.,
  • Vyhláška MŠMT ČR č. 107/2005 Sb.,
  • Vyhláška MŠMT ČR č. 64/2005 Sb.,
  • Vyhláška MŠMT ČR č. 108/2005 Sb.,
  • Vyhláška MZ č.410/2005 Sb.

Pojďme se tomu podívat blíže na zoubek a odhalit opravdu nutné základy, bez jakých se nepohneme. Kontaktovala jsem firmu Novach s. r. o., která se zabývá organizováním škol v přírodě a jiných školních pobytů, zda-li by se nepodělili o své zkušenosti s tímto tématem. Obchodní zástupce firmy, pan Tomáš Synek mi vypracoval krátký a výstižný manuál bez kterého se neobjede prý ani jedna kontrola z KHS na škole v přírodě.

Celý článek »


Krtečkova dobrodružství v ZOO jako stavebnice pro nejmenší

27.01.2015 Publikoval(a):

Oblíbený Krteček přichází s dalším dobrodružstvím. Tentokrát je jím stavebnice Krtek v originálním kufříku, který se po rozložení promění v tematickou hrací podložku s ilustracemi Zdeňka Milera. S Krtečkem děti zažijí spoustu zábavy a zároveň budou rozvíjet svou tvořivost, fantazii a jemnou motoriku.

EP02047 Krtek sada Creativity3_8595582220479

Každá sada stavebnice je plná kostek. Větší stavebnice obsahují kromě Krtečka i nejoblíbenější zvířátka z pohádky Krtek v ZOO. V každé sadě jsou samolepky s ilustracemi Zdeňka Milera, kterými si děti mohou kostky ozdobit samy podle sebe a vznikne tak zcela jedinečná kombinace jednotlivých stavebních dílků. Další rozměr hře dodává i kufřík, který je rozložitelný na hrací podložku
Celý článek »


S jakými panenkami si dnes holčičky nejraději hrají

27.01.2015 Publikoval(a):

Holčičky si s panenkami hrají od pradávna. Od časů starověké Mezopotámie, kde vznikly první panenky vyrobené z alabastru, se změnilo mnohé. Ale ať už dnes holčičky touží po dlouhovlasé princezně v zářivých šatech, roztomilé panence – miminku nebo módní příšerce, stále jde o hračku, která je holčičímu srdci blízká a se kterou je možné sdílet tajemství, navymýšlet si a zažít spoustu příběhů… Hraní si s panenkami zkrátka napomáhá rozvíjení dětské fantazie, a co víc, panenka také může rodičům usnadnit pochopení, co dítě právě cítí a prožívá. Hračkářství jsou dnes zaplavená různými druhy panenek. Které z nich potěší nejmenší holčičky? A které naopak budou bavit i větší slečny?
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se