Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Květen 2016 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Letní příměstský hudební tábor

28.05.2016 Publikoval(a):

111
Přemýšlíte, jak zabavit děti o prázdninách?

Příměšťák je ideální pro ty děti, které se nemohou nebo nechtějí účastnit tábora s noclehem, ale také pro ty děti, které chtějí smysluplně a zábavně využít volný čas.

Na děti čeká týden skvělý plný hudebních zážitků!


Šikulové Velká kniha

10.05.2016 Publikoval(a):

sikulove-velka-knihaOhňostroj nápadů pro šikovné ruce! Tvořte s námi po celý rok! Umíte vyrobit bublihada, kapesní bludiště z obalu na CD, dokonalé vlasové studio z kartonu či opravdový biliár z obyčejné krabice? Zajímá vás, jak snadno vytvořit originální tričko nebo parádní klobouk? Velká kniha televizních Šikulů přináší všechny návody na skvělé výrobky, které vyšly v knižní podobě, včetně řady nápadů, jak vyrobit nejlepší originální velikonoční a vánoční dekorace a osobité dárky k Vánocům či narozeninám. Jako bonus jsme pro vás připravili pohled do zákulisí oblíbeného televizního pořadu Šikulové a speciální zábavné hlavolamy sestavené právě pro tuto knížku!
Celý článek »


Vektorový editor 4

09.05.2016 Publikoval(a):

Kopírování objektů, vícenásobné kopírování. Předpokládá doplnění výkladem a praktickými ukázkami ze strany učitele.

Očekávaný výstup: ovládá práci s textovými a grafickými editory i tabulkovými editory a využívá vhodných aplikací
Celý článek »


Kůzlátka

09.05.2016 Publikoval(a):

kuzlatkaDvě pohádky pro nejmenší čtenáře jsou spojené do jedné knihy, kterou lze číst z obou stran.

Známou pohádku o neposlušných kůzlátkách převyprávěla Mária Rázusová-Martáková, Jaroslava Blažková zase vymyslela pohádku o poslušných kůzlátkách, která se hloupému vlkovi vysmějí, a za jejich poslušnost se jim nakonec dostane zasloužené odměny. Mimořádný půvab této pohádkové knížky podtrhují osobité ilustrace vynikajícího slovenského ilustrátora Vladimíra Krále.
Celý článek »


Penelope – prostě perfektní: Projekt Nejlepší kamarádka

07.05.2016 Publikoval(a):

penelope-proste-perfektni-projekt-nejlepsi-kamaradkaPenelope a její potrhlé kousky tě dostanou. Zábavné, vtipné, originální, zkrátka perfektní čtení pro holky! Holky, ruku na srdce. Která z nás nechce být dokonalá, perfektní a oblíbená? Chceme to všechny! A Penelope Kingstonová ze všech nejvíc!!! Touží být milá, trpělivá, pečlivá a většinou se jí to daří. Někdy se však přihlásí ke slovu její druhé já, a to je pak nepříjemná, vznětlivá, netrpělivá a není s ní k vydržení. Když do školy přijde nová spolužačka, Penelope cítí v kostech, že by mohla získat to, po čem už dlouho touží, a stále to, tedy spíše JI, nemá. Nejlepší kamarádku!
Celý článek »



Malá násobilka – sloupečky

06.05.2016 Publikoval(a):

Materiál generuje náhodné příklady na násobení a dělení.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Piráti z Ledového moře

06.05.2016 Publikoval(a):

pirati-z-ledoveho-moreSestry Siri a Miki žijí s tatínkem na ostrově v Ledovém moři. Mladší Miki jednoho dne unesou piráti a  Siri se ji vydává hledat. Po cestě zažívá mnohá dobrodružství: pozná lovkyni bílých vlků, naučí se střílet z pušky, ztroskotá na ostrůvku a zachrání mládě mořské panny, až posléze konečně dorazí k pirátskému kapitánovi Bělovousovi. Piráti ji s dalšími unesenými dětmi přinutí pracovat v dole, kde se těží uhlí, z něhož chce Bělovous vyrobit diamanty. Siri se však nevzdává a  ostatními dětmi nakonec kapitána společnými silami přemůžou. Všechny děti se vrátí domů k rodičům a i Siri s Miki se setkají s tatínkem.
Celý článek »


Jak přežít šikanování

02.05.2016 Publikoval(a):

jak-prezit-sikanovaniŠikana. Téma, které se týká každé školy a dokonce i každé školní třídy. Děti, které někdo šikanoval, se cítí podobně. Nechápou, proč se staly obětí šikanování, nerozumí tomu, co se děje. A někdy si začnou myslet, že opravdu nestojí za nic, že jsou opravdu tak děsné, jak jim říkají ti, kteří je šikanují. Tuto knihu napsala dívka, kterou ve škole také šikanovali. Dobře ví, co se člověku, kterého někdo trápí, honí v hlavě, a také si dobře pamatuje, co jí pomohlo. Přála by si, aby její kniha pomohla dětem, které spolužáci šikanují, osušit slzy a začít se znovu smát. Kniha osloví nejen děti, ale také jejich rodiče a vychovatele.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se