Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Duben 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Poradenská činnost učitele v mateřské škole

30.04.2017 Publikoval(a):

Určitá míra svépomoci učitelů v poradenské práci určitě nevymizí. Vždyť odborníci pořád nejsou po ruce a také knih či metodických příruček s tímto zaměřením moc není. O vzdělávání učitelů v oblasti poradenství by také bylo možné diskutovat. Spolehnutí se na svépomoc učitelů však není správné. Pedagogické poradenství je proces, který vyžaduje zodpovědnou a spolehlivou práci poradce podle profesních i etických pravidel a postupů. Praxe, která se osvědčuje v práci se staršími dětmi a dospělými, ovšem není jednoduše přenosná do prostředí mateřských škol. Autorka vybrala témata, která mateřské školy řeší, a připravila náměty pro poradenskou práci s rodiči. Zabývá se například stravováním v MŠ, problémy s adaptací na školku, prací s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Na každý problém se dívá z pohledu rodičů a školy a pomáhá oběma stranám najít společnou řeč.
Celý článek »


50 dobrodružství, která musíte zažít, než vám bude 14

29.04.2017 Publikoval(a):

Představ si, že jsi badatel, a chceš najít a popsat ta nejúžasnější dobrodružství, která by měl každý zažít, než mu bude čtrnáct. Ale kde začít? Tahle kniha ti poradí! Najdeš v ní 50 báječných tipů jak zažít věci, na které budeš jistě dlouho vzpomínat. Budeš stavět domy v korunách stromů, dívat se na hvězdy, slaňovat po svahu, vytvářet obří mýdlovou bublinu nebo třeba krmit sedm různých druhů zvířat.

Tak hurá do toho!
Celý článek »


Doplňovačky

28.04.2017 Publikoval(a):

Materiál generuje náhodné příklady na sčítání a odčítání. Správné výsledky jsou klíčem k doplnění tajenky, kterou učitel může libovolně obměňovat.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Hádej, kdo jsem!

28.04.2017 Publikoval(a):

Pracovní list, v němž žáci podle knižních ukázek určují jména dvanácti literárních hrdinů. Poté s texty dále pracují.

Očekávaný výstup: využívá poznatků o jazyce a stylu ke gramaticky i věcně správnému písemnému projevu a k tvořivé práci s textem nebo i k vlastnímu tvořivému psaní na základě svých dispozic a osobních zájmů
Celý článek »


Obrázky ze slov

28.04.2017 Publikoval(a):

Sada obsahuje čtyři obrázky vytvořené ze slov. Je určeno pro individuální práci, úkolem žáka je číst jednotlivá slova a správně je od sebe oddělovat.

Očekávaný výstup: plynule čte s porozuměním texty přiměřeného rozsahu a náročnosti
Celý článek »



Vítr

28.04.2017 Publikoval(a):

Je to mistr proměny.
Jednou teplý, jindy studený.
Slabý se hned v silný změní.
A někdy vlastně ani není.


Hurá na tábor!

27.04.2017 Publikoval(a):

Prakticky zaměřená publikace nabízí činnosti, hry a přírodní náměty určené pro nejrůznější typy táborů (skautské, turistické, zálesácké apod.) včetně stále oblíbenějších táborů příměstských. Jsou zde stručně popsány nejjednodušší základy táboření, ale také málo známé tábornické a zálesácké „lahůdky“. Součástí každé kapitoly jsou hry a náměty k poznávání přírody. Vše je přiblíženo praktickým obrazovým doprovodem.
Celý článek »


Jak přežít, když nemám kamarády

22.04.2017 Publikoval(a):

Možná si získáváš kamarády tak snadno, jako si čistíš zuby, a nemáš problém si je udržet. Ale možná je to pro tebe horší než matematické rovnice. Je jedno, jak na tom se získáváním a udržením přátel jsi, protože tahle kniha ti pomůže najít kamarády a pracovat na přátelství, které s nimi máš. Poradí ti, jak prolomit ledy, když se seznamuješ s někým novým, jak si s druhými dětmi povídat, aby to bylo všem příjemné, jak společně plánovat, zvládat nepříjemné pocity a hlavně jak být dobrou kamarádkou, dobrým kamarádem.
Celý článek »


Přemyslovci – Kdo je to?

21.04.2017 Publikoval(a):

Interaktivní prezentace zaměřená na období vlády přemyslovských panovníků. Žáci na základě jednoduchého popisu určují jména panovníků a odpovídají na doplňující otázky. Součástí materiálu jsou kartičky pro skupinovou práci. Žáci přiřazují ke jménu panovníka popis, pojem a období vlády. Je možné vynechat období vlády, popř. využít internet nebo encyklopedii.

Očekávaný výstup: objasní situaci Velkomoravské říše a vnitřní vývoj českého státu a postavení těchto státních útvarů v evropských souvislostech
Celý článek »


Časování sloves sein a haben

21.04.2017 Publikoval(a):

Žáci si formou hry procvičují časování dvou základních německých sloves – sein a haben. Při hře se seznamují i s reáliemi Švýcarska – s oblastí Jungfraujoch. Vhodné pro začátečníky (jazyková úroveň A1); některé části prezentace jsou v českém jazyce.

Očekávaný výstup: rozumí obsahu jednoduchých textů v učebnicích a obsahu autentických materiálů s využitím vizuální opory, v textech vyhledá známé výrazy, fráze a odpovědi na otázky
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se