Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Červen 2013 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

DeTeKTiVové a zachráněné peníze

26.06.2013 Publikoval(a):

Obálka DeTeKTiVové a zachránné peníze.inddDeTeKTiVové a zachráněné peníze jsou volným pokračováním knihy DeTeKTiVové, v níž Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek obdivuhodně vyřešili případ krádeže vzácného obrazu. Nyní se zdá, že se v jejich poklidném městečku neděje nic podezřelého. Až jednou… při hře na schovávanou se jeden detektivní případ nečekaně objeví. Ve starém zámeckém sklepení je ukrytá tajná místnost a v ní hromada kradených peněz. Než kluci svůj nález nahlásí policii, podezřelí s penězi utečou. Vydejte se společně s DeTeKTiVy vypátrat prchajícího lupiče.

Ediční řada DeTeKTiVové

Parta malých dobrodruhů, pátrání po záhadných zločinech, tajné vzkazy a šifry – to jsou indicie, podle kterých mohou zvědaví malí čtenáři spolehlivě vystopovat dětskou detektivku. V sérii detektivních příběhů oblíbené a úspěšné autorky Zuzany Pospíšilové se děti mohou těšit na krásné ilustrace Markéty Vydrové.

Koupit zde:

http://www.grada.cz/edicni-rady/detska-literatura/detektivove/

 


Říkanka Prší

26.06.2013 Publikoval(a):

Také už Vás deštivé počasí nebaví? Co naučit dětičky krásnou říkanku?

Prší

Dneska prší, kapy kap,

na střechu i na okap.

Bumtarata bum bum bum

zahrajeme sousedům.

Vždyť dešťové kapičky –

to jsou k bubnu paličky. Celý článek »


Příběhy otevírající dětem svět houbařství

26.06.2013 Publikoval(a):

Také nemůžete v létě a na podzim dospat a již za rozbřesku pospícháte ranní rosou s košíkem v ruce a s nožíkem v kapse za houbovou vůní k lesu? Podle strohých encyklopedických příruček je houbaření pouze “záliba v chození po lese a hledání a sbírání hub”. Protože alespoň jednou ročně vyrazí na houby přes 70 % obyvatel naší republiky – což nemá ve světě obdoby – jsou Češi považováni za nejvášnivější houbaře na světě. Houbařskou vášeň má snad náš mykofilní národ v genech a projevuje se to i u českých dětí. Tomuto jednoznačně celonárodnímu hobby také odpovídá zájem nakladatelů a poté čtenářů o populárně naučnou i úzce odbornou mykologickou literaturu nejrůznější provenience a úrovně (atlasy, kuchařky, kalendáře, receptáře, průvodce, odborné práce).

Určitou mezeru v její současné nabídce představují houbařské knížky určené pro děti a mládež. Alespoň částečně ji vyplňuje nový titul “Zhoubné houby” z produkce nakladatelství Portál (Praha 2012, 1. vyd., 104 str.), který napsal náš přední odborník, člen České mykologické společnosti a vědecký pracovník odd. biochemie a fyziologie Biologického centra AV ČR v Českých Budějovicích RNDr. Radomír Socha, DrSc. Je nejen autorem nebo spoluautorem řady odborných knih (Sbíráme holubinky, Celoroční průvodce houbaře, Receptář houbaře, Sbíráme čirůvky, Holubinky-atlas aj.), ale napsal již také knížku pro děti Lexikon houbových skřítků. Celý článek »


Prázdniny

24.06.2013 Publikoval(a):

Školní rok se rychle krátí,
prázdniny jsou na dosah,
dočkáme se odpočinku,
budem hodně cestovat.
Celý článek »


Krysáci 2 – Krysáci jsou zase spolu

24.06.2013 Publikoval(a):

krysaciDaleko na Moravě, uprostřed Valašského království, na malém smetišti nedaleko Vizovic žijí dva krysáci Hubert a Hodan. Spolu se sádrovým trpaslíkem Ludvíčkem spokojeně bydlí v zásuvkách starého šicího stroje s výhledem na vysavač a všem se jim ohromně stýská…
Naštěstí na Edáčka je vždycky spolehnutí, a tak se vrací z Prahy na vizovické smetiště, protože domov je tam, kde jsou kamarádi.

Jste zvědaví, jaká nová dobrodružství zažila čtveřice sympatických kamarádů s ježkem Pančoškou, žábou Dášou, netopýrem Floriánem nebo stonožkou Viktórií? Pak se začtěte do druhého dílu knížky, ve kterém jsou Krysáci zase spolu. Celý článek »



Říkanka o myšce

24.06.2013 Publikoval(a):

Běží myška po světnici,

Po skříni i po polici.

Myško malá, maličká,

Uteč, je tu kočička.

 

Zdroj:

Veselá říkadla, hádanky a omalovánky pro nejmenší, ilustrovala  a z lidové slovesnosti sestavila Ivica Augustínová, Nakladatelství XYZ, 2012


Hádanka pro děti

24.06.2013 Publikoval(a):

Na poli je domeček,

v něm je tisíc světniček.

V každé sedí malé robě,

žádné nepřiběhne k tobě.

Co to je?

(makovice)

 

Zdroj: Veselá říkadla, hádanky a omalovánky pro nejmenší, ilustrovala  a z lidové slovesnosti sestavila Ivica Augustínová,  XYZ, Praha 2012.


Můj milý deníčku – Jsou dospělí vůbec lidi?

23.06.2013 Publikoval(a):

muj_mily_denicku_jsou_dospeli_vubec_lidiJmenuju se Jamie a vy si myslíte, že už o mně víte všechno. Rozhodně ne, protože můj deník pokračuje. Už jste někdy zkoušeli porovnat chování lidí a zvířat? Je to vážně dooost poučný a člověk pak pochopí fůru věcí. A dobré zprávy nekončí – přijela k nám totiž teta a bude pracovat ve škole. A toho by se teda dalo využít… 😉
Celý článek »


Šnek

23.06.2013 Publikoval(a):

Kam se plazí malý šneček?
Ukrývá se pod domeček.
Je to silák! Tenhle šnek!
Nosí si svůj příbytek.
Celý článek »


Mraveneček

23.06.2013 Publikoval(a):

Mraveneček kládu nese,
domov svůj má skrytý v lese.
Běží, co mu nohy stačí,
odnese ji do bodláčí.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se