Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Září 2015 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Sportovní pohádky

22.09.2015 Publikoval(a):

Obálka Sportovní pohádky.inddV pohádkách se většinou nesportuje, a to je chyba, kterou napravuje tato vtipná knížka. Tady platí – co pohádka, to jeden sport a jeho tajemství. Tajemství, o kterých nikdo netuší! Přečtěte si, co se skrývá za vznikem tenisu, vodního lyžování nebo třeba horolezectví a jak to chodí na golfovém hřišti nebo hokejovém stadionu.
Celý článek »


Víla Klárka

21.09.2015 Publikoval(a):

Víla Klárka z lesní loučky,
co zná všechny holky, kloučky,
natrhla si sukýnku,
šitou z hvězdných plamínků.
Celý článek »


Včera a dnes – Jak se dříve bydlelo

20.09.2015 Publikoval(a):

vcera-a-dnes-jak-se-drive-bydleloNapadlo vás někdy, jak se žilo v minulosti? Jak vypadal první telefon, s čím si hrála babička, když byla malá, a co si lidé oblékali před sto lety? Stačí se podívat pod jedno z desítek okének uvnitř knihy, a hned zjistíte, jak lidé dříve bydleli. Najdete na každém obrázku ukrytou zvědavou průvodkyni, mývalku Agnes?
Celý článek »


Natálka a zlobivé štěně

19.09.2015 Publikoval(a):

Obálka Natálka a zlobivé štn.inddNěkdo má brášku, někdo štěně. Jenom Natálka nemá nic. Tak moc by si přála pejska, že kvůli tomu i zalže. Nakonec se Natálka štěněte přece jen dočká. Zjistí ale, že mít doma zlobivého pejska není žádná výhra. Co s ním? Poslat ho do školy! Tam už ho naučí slušnému chování. Veselý příběh o touze po zvířátku je určen všem začínajícím čtenářům.
Celý článek »


Počítáme s vitaminy

18.09.2015 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Zábavná matematika pro 1. stupeň

Učební materiál, který v souladu s moderními pedagogickými požadavky podporuje mezipředmětové vazby. Knihu tvoří 53 medailonků různých plodin. Každý medailonek se skládá z úvodních informací o daném ovoci či zelenině, často formou rozhovoru či příběhu. Následuje 6–8 slovních úloh, rozdělených podle úrovně obtížnosti. Většina kapitol obsahuje také tajenku, v závěru knížky je šifra.
Celý článek »



Encyklopedie pro děti 21. století

17.09.2015 Publikoval(a):

encyklopedie-pro-deti-21-stoletiSrozumitelná hesla, trochu poezie i legrace a spousta obrázků – to je Encyklopedie pro děti 21. století. Obsahuje na osm set hesel od nejjednodušších a základních slov, s nimiž se dítě setkává od svého narození a velmi brzy chápe jejich význam (maminka, otec, babička), přes odborné pojmy z techniky, zeměpisu, biologie (automobil, cédéčko, světadíl, Austrálie, brambory, had, pavouk) až k abstraktům a filozofickým pojmům (cit, fantazie, zdvořilost, demokracie, náboženství). Žáček původním povoláním inženýr se spojil se Žáčkem básníkem, a tak se tu snoubí výstižnost a přesnost s poezií, vtipem i nonsensem. Vše seřazeno abecedně včetně Q a Y, protože jedním z cílů naší knížky je naučit formou zábavy a hry děti abecedu. V dnešním světě obrovského množství informací není důležité všechno znát, ale umět rychle hledat a orientovat se v dostupných materiálech.
Celý článek »


Do lavic!

16.09.2015 Publikoval(a):

Obálka Do lavic.inddDěti, nebojte se první třídy! Školní skřítkové vás nenechají na holičkách. Věřte, nevěřte, v každé první třídě úřaduje parta čiperných a šikovných bytůstek, bez kterých se prvňáčkové neobejdou. Skřítkové spolehlivě zařídí, aby děti ve škole zažily úspěch i legraci.
Celý článek »


Počítání

15.09.2015 Publikoval(a):

Do školy se vypravíme,
počítat se naučíme.
Jedna, dva, tři, čtyři, pět,
Budem umět sčítat hned!
Počítání, to už známe,
do čtení se honem dáme.
Celý článek »


Praktická angličtina pro děti

14.09.2015 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Aby se rychle rozmluvily

Kniha nabízí základní potřebné věty pro každodenní komunikaci s dospělými i vrstevníky, posiluje schopnost dětí rychle a správně reagovat na otázky a aktivně se ptát, něco podle potřeby požadovat, poděkovat, vyjadřovat své pocity apod. Děti se pomocí jednoduchých her a aktivit seznamují se slovní zásobou, která pro ně bude užitečná v běžné komunikaci.
Celý článek »


Nově otevřeném centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem

10.09.2015 Publikoval(a):

eden-17

„Řekni mi a já zapomenu, ukaž mi a možná si vzpomenu, zapoj mě a já porozumím.“

Tímto mottem se řídí nově vzniklé zábavně poučné centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem, které je vhodným cílem pro všechny školy a školky. Jen v Edenu zažijete poutavou cestu časem na lince minulost – přítomnost – budoucnost. Vše si přitom můžete osahat a vyzkoušet.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se