Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Únor 2016 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Prázdniny s drakem

28.02.2016 Publikoval(a):

Prázdniny s drakem.inddVypadalo to na ukrutnou nudu, ale nakonec se z Vojtových letních prázdnin u babičky stalo vzrušující dobrodružství. Další knížka z edice Čtení pro prvňáčky vtáhne děti do letního příběhu o kouzelném drakovi, se kterým zažijí neuvěřitelné výpravy k moři a k egyptským pyramidám.
Celý článek »


Anglicko-české doplňovačky

17.02.2016 Publikoval(a):

anglicko_ceske_doplnovackyK zábavnému procvičování angličtiny
Pro malé začátečníky

Pracovní sešit slouží k procvičování anglických slovíček formou oblíbených doplňovaček a dokreslovaček. Děti se na úvodní stránce ke každému tématu naučí nebo si zopakují skupinu slovíček (barvy, číselná řada 1–10, škola, lidé, oblečení, dny v týdnu, lidské tělo, jídlo apod.). Na následujících stránkách si posléze daná slovíčka procvičí formou zábavného luštění, dokreslování a vybarvování. Pracovní sešit je určený pro předškoláky a děti mladšího školního věku.
Celý článek »


O malé kukačce Klotildě

14.02.2016 Publikoval(a):

Stalo se to takhle koncem měsíce dubna. To měl Janek docela po starostech o jídlo a zapomněl na ty dlouhé a mrazivé zimní večery, na chytrou veverku Johanku i hloupou straku Kláru. Poskakoval po jarním sluníčku, které bývá na horách vypečené do zlatova, zrovna jako nejkřupavější koláček, který v chalupě peciválka Vaňka máma z pícky vytahuje.
Celý článek »


Herkules a strašidla

14.02.2016 Publikoval(a):

herkules_a_strasidlaRozmazlený pražský kocour Herkules se se svou mladou paní a jejím mužem přestěhují do starého statku za vesnicí, kde se mu ani trochu nelíbí. V zarostlé zahradě se seznámí s toulavou kočkou Komtesou a vyslechne si její vyprávění o kočičích strašidlech, která se v jeho novém domově ukrývají. Zpočátku se zdráhá jejím varováním uvěřit, ale brzy se přesvědčí, že Komtesa mluví pravdu. Kočičí duchové působí obyvatelům domu velké škody a vinu vždycky svalí na Herkula. Rozzlobený kocour se strašidlům rozhodne postavit. Za své smělé a trochu zbrklé jednání sice zaplatí špičkou ocasu, ale zároveň se dozví, kde se strašidla v domě vzala a na co čekají. Společné dobrodružství navíc upevní jeho přátelství s Komtesou, a tak se nakonec s novým domovem smíří. Knížka je určena zejména dětem mladšího školního věku.
Celý článek »


Prázdniny v talíři

13.02.2016 Publikoval(a):

Obálka Prázdniny v talíi v2.inddTak tohle nebudou obyčejné prázdniny. Žádné povalování u babičky, túry po horách, dokonce ani výlet k moři. Letí se do vesmíru! Procestujte s Barčou, Filipem a jejich kamarády sluneční soustavu. Čeká vás pátrání po skrytém létajícím talíři, seznámení se záhadnými mimozemšťany, ale hlavně napínavý příběh.

Když se parta kamarádů zabydlí v nové klubovně, jednoho letního večera je ohromí tajemné světelné záblesky od protějšího kopce. Vznášející se světlo připomíná létající talíř. Příliš neuvěřitelné? Prozkoumat záhadu podivných paprsků bude pro tyto prázdniny úkol číslo jedna. Pátrání zavede kamarády do skal, do podzemí a nakonec i do tak vzdálených dimenzí, že je to těžko k uvěření. Prožijte nové vesmírné dobrodružství a užijte si vtipné ilustrace.
Celý článek »



Hra – optika – lom světla

12.02.2016 Publikoval(a):

Didaktická hra určená k opakování a procvičování učiva o lomu světla a čočkách.

Očekávaný výstup: rozhodne ze znalosti rychlostí světla ve dvou různých prostředích, zda se světlo bude lámat ke kolmici či od kolmice, a využívá této skutečnosti při analýze průchodu světla čočkami
Celý článek »


Kubík Šikulík

09.02.2016 Publikoval(a):

Obálka Kubík Šikulík.inddKubík Šikulík je ten nejšikovnější vynálezce, jakého si jen dokážete představit. Seznamte se s jeho neuvěřitelnými nápady! Každý Šikulíkův vynález má svůj vtipně ilustrovaný a tak trochu bláznivý příběh, který přiláká ke čtení nejen začínající čtenáře.
Celý článek »


Panenka Bára

06.02.2016 Publikoval(a):

Obálka Panenka Bára.inddKaždá holčička má svou milovanou panenku. Není ale panenka jako panenka. Kouzelnou panenku Báru najdete jenom v téhle půvabně ilustrované knížce. Malá krasotinka schovává v kapsičce svých šatů úžasná kouzla. Krátké příběhy o Báře a její holčičce Terezce jsou psané velkými písmeny a zvou ke čtení především začínající čtenáře.
Celý článek »


Říkanka

05.02.2016 Publikoval(a):

Bukú, bukú, bukú,

Otevřete ruku,

Panímámo zlatá,

otevírejte vrata,

Koledy nám dejte,

Nic se nám nesmějte.

 

Zdroj: Motlová M., Beránková V.: Český špalíček, Knižní klub, Praha 2006


Bezva křížovky pro kluky a holky

04.02.2016 Publikoval(a):

bezva-krizovkyKřížovky, čtyřsměrky, doplňovačky a spousta dalších zábavných úkolů pro všechny zvídavé kluky a holky! Řešení křížovek a luštění zapeklitých úkolů je skvělá zábava, která navíc rozvíjí slovní zásobu, pravopisné dovednosti a soustředěnost. Tak neváhejte a pusťte se do luštění!
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se