Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Červen 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Slovesa – osoba, číslo, čas

26.06.2017 Publikoval(a):

Prezentace je určena pro žáky 5. ročníku. Žáci si zopakují určování mluvnických kategorií sloves. V několika cvičeních si prakticky procvičí určování slovesné osoby, čísla a času. Rozlišují i vyjádření času jednoduchým či složeným slovesným tvarem. Cvičení jsou vhodná k samostatné práci.

Očekávaný výstup: určuje slovní druhy plnovýznamových slov a využívá je v gramaticky správných tvarech ve svém mluveném projevu
Celý článek »


Kraje ČR

26.06.2017 Publikoval(a):

Materiál obsahuje pracovní listy a mapky k využití ve výuce učební látky o ČR a jejích krajích. Jedná se o práci skupinovou.

Očekávaný výstup: vyhledá typické regionální zvláštnosti přírody, osídlení, hospodářství a kultury, jednoduchým způsobem posoudí jejich význam z hlediska přírodního, historického, politického, správního a vlastnického
Celý článek »


Přísloví v matematice 2

26.06.2017 Publikoval(a):

Materiál obsahuje 4 přísloví na procvičení odčítání do 100 s přechodem přes desítku. Práce je určena pro děti do skupin. Každý žák ve skupině vyluští část přísloví a společně sestaví celé. Možno vytisknou každé přísloví na barevný papír, rozstřihat na pásky a děti tak vytvoří nové skupiny podle barev.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Abeceda v hádankách

17.06.2017 Publikoval(a):

Není ti to jasné hned. Musíš nad tím přemýšlet. Co to je? No přece hádanka! V zábavné knížce oblíbené autorky Zuzany Pospíšilové najdou začínající čtenáři více než dvě stovky veselých ilustrovaných hádanek, které jim pomohou zapamatovat si abecedu.

Když je legrace, jde každé učení lehce. Nepřehlédněte proto tuto veselou knížku, která nabízí prvňáčkům veršované hádanky ke každému písmenku abecedy. Řešení napovídají vtipné celostránkové ilustrace. Jestli chcete usnadnit svému předškolákovi nebo prvňákovi znalost písmenek, pusťte se do čtení Abecedy v hádankách, děti si při hádání zdokonalí čtenářské dovednosti, slovní zásobu a vytříbí smysl pro humor.
Celý článek »


Úměrnost

10.06.2017 Publikoval(a):

Prezentace vhodná k samostudiu i jako podpora přímé výuky navozuje pojem úměrnost na základě rovnocennosti poměrů. Zároveň obsahuje i opakování základních poznatků o pojmu poměr a příklady k pochopení a procvičení.

Očekávaný výstup: určuje vztah přímé anebo nepřímé úměrnosti
Celý článek »



Druhá mocnina

10.06.2017 Publikoval(a):

Pracovní list, ze kterého po rozstříhání vznikne skládačka na procvičování určení druhé mocniny. Velký čtverec se rozstříhá na 9 malých čtverců.

Očekávaný výstup: provádí početní operace v oboru celých a racionálních čísel; užívá ve výpočtech druhou mocninu a odmocninu
Celý článek »


Čtenářské hrací karty

10.06.2017 Publikoval(a):

Hrací karty se čtenářskou a literární tematikou, které umožňují hrát kvarteto a další tradiční i netradiční karetní hry. Karty vznikají v rámci akademického projektu KISK FF MU Čtenářův sympatický rádce (ČteSyRád).
Čtenářské hrací karty [online]. 1. vydání. Brno : KISK FF MU, 2009 [cit. 2009–12–10]. Dostupný pod licencí creative commons z WWW: <http://www.cte­syrad.cz/sites/de­fault/files/sou­boryredakce/Hra­ci-karty-ctesyrad-lic-rub.pdf>.

Očekávaný výstup: rozlišuje základní literární druhy a žánry, porovná je i jejich funkci, uvede jejich výrazné představitele
Celý článek »


Pastelky

06.06.2017 Publikoval(a):

Červená pastelka maluje jablíčko
(kruhy jednou rukou před tělem)

a žlutá pastelka maluje sluníčko,
(kruhy druhou rukou před tělem)
Celý článek »


Harry Potter a Kámen mudrců

06.06.2017 Publikoval(a):

Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem…
Celý článek »


Pamětné odčítání a písemné sčítání desetinných čísel

05.06.2017 Publikoval(a):

Příklady slou­žící k procvi­čování pamětné­ho odčítání a písemného sčí­tání desetinných čí­sel.

Očekávaný výstup: provádí písemné početní operace v oboru přirozených čísel
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se