Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Červenec 2017 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Turistický zápisník

16.07.2017 Publikoval(a):

Jít na výpravu do přírody není jako vydat se na procházku do parku. Kdo nechce zabloudit v terénu, který ještě nezná, musí vědět několik důležitých věcí. My jsme nelenili a sepsali je do tohoto zápisníku, který by měl mít každý začínající turista pořád po ruce!

Pro děti od 6 let
Autor: Milan Pohl
K zakoupení zde: www.albatrosmedia.cz

 


Pozdrav z prázdnin, adresa

15.07.2017 Publikoval(a):

Materiál obsahuje pracovní list, pohlednici s obrázkem pro jednoho žáka a arch s poštovními známkami pro žáky celé třídy. Žák si procvičí správné psaní adresy a pozdravu po obsahové i formální stránce.

Očekávaný výstup: píše věcně i formálně správně jednoduchá sdělení
Celý článek »


Procvičování

15.07.2017 Publikoval(a):

Pracovní list k procvičení početních dovedností a řešení slovních úloh v oboru přirozených čísel.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Ztraceni v rudolfinské Praze

14.07.2017 Publikoval(a):

Gamebooková kniha vypráví napínavý příběh dvou současných dětí, Vojty a Klárky, které se nedopatřením dostanou do minulosti a ocitnou v Praze Rudolfa II. Kniha je určena především pro děti mladšího školního věku a kombinuje čtení s logickými úkoly, jejichž splnění posouvá děj dopředu. Děti se přirozenou zábavnou formou dozvídají informace z české historie a poznávají naše hlavní město z trochu jiného úhlu.
Celý článek »


Na poště

13.07.2017 Publikoval(a):

Žák řeší praktické slovní úlohy, se kterými se může setkat na poště, vypočítává ceny poštovného a sestavuje obdobné slovní úlohy.

Očekávaný výstup: řeší a tvoří úlohy, ve kterých aplikuje osvojené početní operace v celém oboru přirozených čísel
Celý článek »



Ukrytá vyjmenovaná slova po S

12.07.2017 Publikoval(a):

Pracovní listy k hravému procvičování a fixaci řady vyjmenovaných slov po S. Žáci odhalují ukrytá vyjmenovaná slova v textu (skládají je z písmen posledních slabik slov ve větě), řeší osmisměrku (vyškrtávají vyjmenovaná slova) a vzniklou tajenku kreslí.

Očekávaný výstup: odůvodňuje a píše správně: i/y po tvrdých a měkkých souhláskách i po obojetných souhláskách ve vyjmenovaných slovech; dě, tě, ně, ú/ů, bě, pě, vě, mě – mimo morfologický šev; velká písmena na začátku věty a v typických případech vlastních jmen osob, zvířat a místních pojmenování
Celý článek »


Zvířata ve vyjmenovaných slovech

12.07.2017 Publikoval(a):

Pracovní list slouží k procvičení vyjmenovaných a příbuzných slov, která označují zvířata. Žáci hledají v osmisměrce zvířata, abecedně je řadí, odhalují přesmyčky a v závěru spojují pravdivé výroky o zvířatech. Nedílnou součástí je řešení úkolů.

Očekávaný výstup: píše správně i/y ve slovech po obojetných souhláskách
Celý článek »


Není hláska jako hláska

11.07.2017 Publikoval(a):

Pracovní sešit je určen předškolním dětem, které mají problémy se sluchovou diferenciací. Jejich řeč je hůře srozumitelná pro mnohočetnou dyslalii neboli patlavost. Tyto děti mluví často rychle, bez sluchové kontroly, nedokážou opravit svůj vlastní nesprávný řečový projev. Nepoužívají hlásky, které se již u logopeda naučily.

Pokud se schopnost fonematického uvědomování nerozvine ještě před vlastním nácvikem čtení, velmi často se problémy ve škole projeví jako obtíže v počátečním čtení až neschopnost naučit se číst. Většina normálně se vyvíjejících dětí si osvojí tuto schopnost sama od sebe, když se učí číst. To neplatí u rizikových dětí, zejména ne u dětí s rizikem SPU.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se