Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Březen 2020 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

V cukrárně

27.03.2020 Publikoval(a):

Pracovní list slouží k procvičování početních operací s přirozenými čís­ly.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Abeceda, psací a tiskací písmo

18.03.2020 Publikoval(a):

Pracovní list obsahuje kartičky s obrázky, vhodné na zalaminování a rozstříhání. Žáci si zde opakují psací a tiskací písmo.

Očekávaný výstup: rozlišuje zvukovou a grafickou podobu slova, člení slova na hlásky, odlišuje dlouhé a krátké samohlásky
Celý článek »


Ovečka Chundelka

15.03.2020 Publikoval(a):

Ovečka Chundelka patřila kdysi do velkého stáda oveček, které vlastnil jeden vesnický chalupář. Jeho stavení stálo přímo pod travnatou strání, která byla součástí velké zahrady. Chalupáři se již omrzelo tyto příkré svahy věčně sekat a odmítal už nadále sušit tolik sena, proto se rozhodl pro chov ovcí. Vypustil všechny ovečky do zahrady, nechal je volně pást a byl rád, jak pečlivě mu vypásaly všechny ty těžko dostupné travnaté porosty a jemu tak odpadla práce se sečením trávy.
Celý článek »


Hry na dlani

11.03.2020 Publikoval(a):

Do školy i mimo ni. Kniha obsahuje velké množství námětů pro tvořivé hry a činnosti, které si kladou za cíl hravou formou upevňovat učivo prvního stupně základní školy. Ale nejen to! V knize lze nalézt i hry pro upevnění třídního kolektivu, k náplni třídnických hodin, hry zaměřené na kooperaci mezi dětmi, podporu všímavosti, soutěživé hry a hry do přírody nebo na hřiště. Knihu tedy mohou využít pedagogové jak ve škole, tak i ve školní družině, na zájmovém kroužku nebo děti a rodiče doma.

Hry v knize obsažené rozvíjí čtenářskou gramotnost, pochopení a porozumění čtenému textu, jeho samotné tvoření. Pomáhají s uvědoměním si základních matematických operací a vedou děti k tomu, aby si všímaly matematiky v běžném životě kolem sebe (v podobě míry, váhy, vzdálenosti atd.). Rozvíjí obecné vědomosti z oblasti prvouky, přírodovědy, vlastivědy a etiky.

Autor: Naděžda Kalábová
Ilustrace: Libor Drobný
bož., 152 s., 255 Kč, zakoupíte na www.portal.cz

Mgr. Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti.

Ukázka z knihy


Vím, jak se cítíš

11.03.2020 Publikoval(a):

Pracovní listy pro rozvoj sociální inteligence. Pracovní sešit se zaměřuje na rozvoj sociálních kompetencí, schopnost číst emoce, rozumět jim, správně je interpretovat. Vede děti k porozumění svým vlastním pocitům, ke schopnosti je adekvátně verbalizovat, vcítit se do pocitů druhých a učí děti hledat tyto pocity kolem sebe v reálných situacích. Rozvíjí u dětí také schopnost pocity interpretovat různě, aby si děti uvědomovaly, že jedna situace může v lidech vzbuzovat různé, někdy dokonce protichůdné emoce. A v neposlední řadě vede děti k rozvoji „teorie mysli“, která je v životě ve skupině jednou z klíčových dovedností.

Sešit je určen předškolním dětem a žákům na počátku prvního stupně. Každý pracovní list obsahuje obrázek a k němu připojených několik návodných otázek, které slouží k navázání rozhovoru s dítětem a otevírá široké pole možností, jak může dospělý průvodce s dítětem nad  listem pracovat a kam lze dítě vhodnými otázkami směřovat.

Na začátku pracovního sešitu jsou uvedeny hlavní emoce, následují jednodušší a přehlednější situace a na závěr pracovního listu jsou pak zařazeny komplexní situace, které jsou emočně velmi pestré.

Autor: Hana Zobačová
Ilustrace: Klára Weishäupelová
váz., 64 s., 169 Kč, zakoupíte na www.portal.cz

Mgr. Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti.

Ukázka z knihy



Deníček nudilky

11.03.2020 Publikoval(a):

Emma se nudí, ať je kdekoli. Jedno jí to ale není, tak si klade nejrůznější otázky. Aby tomu, proč se nudí, porozuměla, zapisuje si své postřehy do tajného deníku: o nekonečných dnech ve škole, o fádních snídaních, o protivných nedělích… Jakmile se Emma začne nudit, píše si. A kousek po kousku se nuda vytrácí…

Autor: Élisabeth Brami
Ilustrace: Mathias Weber
Překlad: Simona Filová
váz., 56 s., 199 Kč, zakoupíte na www.portal.cz

Élisabeth Brami je francouzská klinická psycholožka narozená v Polsku, odkud s rodiči utekla do Francie, když jí bylo 18 měsíců. Od roku 1990 píše dětské knihy. Je autorkou cca 100 knih a románů, zejména pro děti.

Christophe Besse je francouzský ilustrátor mnoha knih pro děti.

Ukázky z knihy

 


Prasátko a vlk

07.03.2020 Publikoval(a):

Zvířátka se mají rádi
i vlk s prasátkem kamarádí
na květinovém kopečku
vyzval prase k tanečku.
To vám bylo k popukání
louka zněla trylkováním
vlk tancoval jako ďas
šlapal dámě na ocas.
Celý článek »


Jaro je tady

01.03.2020 Publikoval(a):

Děti děti jaro je tu
broučkové se mají k světu
na zahrádce bledule
vystrkují kebule.
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se