Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Únor 2013 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Dětské laskominy z ovoce a zeleniny

27.02.2013 Publikoval(a):

detska laskominy z ovoce a zeleninyV této humorné kuchařské knize najdete spoustu receptů na výborné ovocné nebo zeleninové laskominy, které se hodí na každou oslavu, skvělou svačinu nebo jen tak, když vás honí mlsná. Podle podrobných fotonávodů „krok za krokem“ si tyto neodolatelné chuťovky můžete připravit úplně sami nebo jen s malou pomocí dospělých. Nachystejte kamarádům nadýchané čokoládové muffiny, lahodné domácí chipsy, ananasové chuťovky, rajčatové minipizzy nebo spoustu dalších vynikajících dobrot, které budou ozdobou každého stolu!

Na začátku knihy se dočtete nejen o základních způsobech přípravy jídel, ale také o nebezpečích číhajících v kuchyni a jak se jim vyhnout, o šikovných kuchyňských pomocnících a nakonec i o správném stolování. Pak již následují konkrétní recepty, které jsou podle složení rozděleny na kapitolu Ovoce a Zelenina. U každého receptu se od jedné z těchto legračních ingrediencí dozvíte, čím je pro nás prospěšná, a tato vtipná přísada vám dá také tip na obměnu receptu nebo vám poradí chytrou vychytávku! Celý článek »


Disney Channel představuje nový projekt s názvem Jsem princezna

27.02.2013 Publikoval(a):

Princezna LocikaDisney Channel spustí na Den žen (8. března) nový projekt cílící na školačky ve věku 6 – 8 let. Ve spotu, který se bude vysílat pravidelně mezi jednotlivými pořady na českém Disney Channelu, uvidí mladé divačky, že nemusejí nosit nádherné šaty a žít ve velkém zámku, aby mohly být jako Disneyho princezny. Každá dívka může být princeznou jednoduše tím, že bude statečná, oddaná, důvěryhodná, milá, štědrá a bude mít soucit s ostatními.

Ve videu se objeví Sněhurka, Ariel, Bella, Popelka a Locika spolu s dívkami, které jsou, svým způsobem, ve svém okolí, princeznami. Jsou zde hudebnice, zahradnice, ale i lukostřelkyně, surfařka, gymnastka, vědkyně, závodnice na motokárách, jezdkyně na koni, šachistka i holčička starající se o svou babičku. A nad to všechno – jsou to skvělé kamarádky, které ukazují divákům, že způsobů, jak se princezna chová, je celá řada. Celý článek »


Vodní řasy

27.02.2013 Publikoval(a):

Pracovní list na procvičení učiva řasy sestává z úloh na doplňování a přiřazování a využívá přírodopisných pojmů z témat buňka, houby a vztahy mezi organismy, které předcházejí učivu řasy. Hlavní úlohou je doplňovačka s tajenkou s modelovým organismem.

Očekávaný výstup: rozlišuje základní systematické skupiny rostlin a určuje jejich význačné zástupce pomocí klíčů a atlasů
Celý článek »


Zlomky – krácení s grafickým zobrazením (čitatel je různý) – interaktivní

27.02.2013 Publikoval(a):

Žák krátí zlomky na základní tvar. Tabulkový procesor po doplnění ihned vyhodnocuje správnost. Program upozorňuje na chybu při dělení nulou. Společný dělitel je zároveň největším společným dělitelem. Žák pracuje s čísly max. dvojcifernými. V listech č. 1–2 je vedle každého zlomku grafická ukázka tohoto zlomku v základním tvaru. Listy č. 3–4 slouží k dalšímu procvičení, největším společným dělitelem je číslo 11. Materiál je při výkladu možné použít k doplňování na interaktivní tabuli. K dispozici je stručný návrh aktivit a ukázka jednotlivých listů. Vhodné pro méně talentované žáky i práci s žákem-dyskalkulikem. Konzultováno s PPP v Semilech (Mgr. M. Melíšková, spec. pedagog).

Očekávaný výstup: provádí početní operace v oboru celých a racionálních čísel; užívá ve výpočtech druhou mocninu a odmocninu
Celý článek »


Předložky s, z a předpona vz

27.02.2013 Publikoval(a):

Žáci oddělují od slov předložku s/se,z/ze. Podtrhují ve slovech předponu vz. Tvoří pomocí předložek s/se,z/ze vhodná slovní spojení.

Očekávaný výstup: rozlišuje ve slově kořen, část příponovou, předponovou a koncovku
Celý článek »



Vylučovací soustava

27.02.2013 Publikoval(a):

Cílem prezentace je seznámit žáky se stavbou a funkcí orgánů vylučovací soustavy.

Očekávaný výstup: určí polohu a objasní stavbu a funkci orgánů a orgánových soustav lidského těla, vysvětlí jejich vztahy
Celý článek »


Slovesný způsob oznamovací

27.02.2013 Publikoval(a):

Pomocí prezentace se žáci seznámi s mluvnickou kategorií sloves, se slovesným způsobem. Prezentace slouží při výkladu této problematiky.

Očekávaný výstup: správně třídí slovní druhy, tvoří spisovné tvary slov a vědomě jich používá ve vhodné komunikační situaci
Celý článek »


Faktory charakterizující lidskou práci

27.02.2013 Publikoval(a):

Pracovní list obeznámí žáky s faktory, které charakterizují lidskou práci.

Očekávaný výstup: orientuje se v pracovních činnostech vybraných profesí
Celý článek »


Slovní úlohy

27.02.2013 Publikoval(a):

Žáci nejprve podle způsobu výpočtu zjišťují a zapisují ke slovní úloze otázku. Příklad poté správně vypočítají a vytvoří odpověď. Součástí materiálu je i správné řešení.

Očekávaný výstup: řeší a tvoří úlohy, ve kterých aplikuje a modeluje osvojené početní operace
Celý článek »


Písemné sčítání s přechodem desítky

27.02.2013 Publikoval(a):

V prezentaci se žák seznámí s principem písemného sčítání dvojciferných čísel s přechodem desítky. Získané poznatky si ověří při sčítání v pracovním listě – nutno vytisknout – prezentace v 8. a 9. snímku s pracovním listem pracuje.

Očekávaný výstup: provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se