Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Listopad 2015 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

20.11.2015 Publikoval(a):

Bez názvu - 1První a nejoceňovanější díl z volné trilogie určené zejména pro kluky. Ulf si je jistý, že by se všechny jeho problém rázem vyřešily a vše by se mu dařilo, jen kdyby nějak získal staré, polorozpadlé tenisky svého spolužáka Percyho. Percy totiž tvrdí, že jeho boty jsou kouzelné. A protože se Percymu daří, na co sáhne, je úžasně silný, šikovný a oblíbený, zatímco Ulf je tlustý a nemotorný, ochotně mu věří. Tenisky opravdu udělají z Ulfa docela jiného kluka. Najednou je smělý a odvážný a spolužáci ho začnou vnímat docela jinak. A také pochopí, že frajer Percy není vždycky tak statečný, jak si všichni myslí.
Celý článek »


Myšlenkové mapy pro děti – Využívej svou paměť a koncentraci na maximum

19.11.2015 Publikoval(a):

myslenkove-mapy-pro-detiKniha je zkratkou k úspěchu vašich dětí a to nejen ve škole. Ovládnout paměť může být zábavné a jednoduché, když víte jak na to! Myšlenkové mapy pro děti světově uznávaného autora Tonyho Buzana navedou každého mladého čtenáře na cestu snadného a zábavného učení, představivosti a kreativity. Názorně ukážou, jak se hravou formou poprat s těžkými paměťovými úkoly, plně se koncentrovat na studium a přitom se nenudit.Průlomová kniha, která kombinuje učební nástroje a triky pro lepší zapamatování učiva, čísel, úkolů, příběhů, divadelního textu… prostě čehokoliv!
Celý článek »


Umíte to s pohádkou?

16.11.2015 Publikoval(a):

umite_to_s_pohadkouPráce s příběhy v MŠ a ZŠ
Autorka vychází z premisy, že příběhy jsou pro děti neocenitelným zdrojem zábavy a poučení. Nabízejí však učitelé a vychovatelé ve školách, ale i rodiče doma dětem dostatek podnětů, jak získávat informace pomocí tohoto přirozeného a pro děti přitažlivého procesu? Nacházejí možnosti, jak dětem zprostředkovat nejen poznání, ale využít i neopakovatelnou atmosféru, kterou vyprávění s sebou přináší? A poskytují samotné školy, stejně jako učební osnovy, dostatek prostoru pro tuto prastarou, a přesto neocenitelnou metodu?
Celý článek »


Konec Bedny a jiné příběhy

15.11.2015 Publikoval(a):

Obálka Konec bedny.inddVe škole je legrace! Každý den se dá se spolužáky prožít jiný podivuhodný příběh. V deseti humorných povídkách najdou kluci a holky školou povinní spoustu veselých i vážnějších příhod ze života svých vrstevníků – a možná odhalí i špetku životní moudrosti.
Celý článek »


Sáně

14.11.2015 Publikoval(a):

sane-v-zimeČtyři nožky,
dvě trnožky,
v zimě běží,
v létě leží.



Záhada školní půdy

13.11.2015 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Alenka chodí do první třídy a moc touží zažít nějaké dobrodružství. Svěří se kamarádům ze třídy a nakonec vznikne pátrací parta. Ale kde vzít dobrodružství? Ve dne na nic nenarazili, a tak se rozhodli pro noční pozorování. Při něm Alenka, která bydlí naproti škole, uvidí ve školní budově rozsvícené okno. Není to okno v žádné třídě, ale na půdě. Děti se rozhodnou ho prozkoumat a po vyučování se tajně vypraví do půdních prostor. V zaprášené místnosti, ve které se v noci svítilo, neobjeví na první pohled nic neobvyklého. Jsou tam jen vycpaná zvířata. Ale jak to, že na stole není žádný prach? To je rozhodně potřeba důkladně prozkoumat. Alenka, Jana, Adam a Lukáš přemýšlejí, jak to udělat, aby se do školy mohli dostat v noci. Pomůže jim náhoda. Paní učitelka pro děti místo zrušeného školního výletu připraví spaní ve škole se spoustou her a zajímavých soutěží. Při té příležitosti se dětem podaří podívat se na půdu i v noci. To, co uvidí, je rozhodně překvapí.
Celý článek »


Napište Ježíškovi, on vám odpoví!

13.11.2015 Publikoval(a):

jezisek-s-peremMilé děti,

jak je to dlouho, kdy jste naposledy dostali dopis poštou? V dnešní době SMS zpráv, internetu a mailů je dopis ve schránce už spíš jako malý svátek, nemyslíte? Nyní však máte možnost dostat dopis z pohádkového světa, a to přímo od Ježíška!

V letošním roce totiž český Ježíšek opět odepisuje dětem. A nejen dětem, ale i dospělákům a vůbec všem, kteří mu napíšou. Ježíšek vám napíše osobní dopis, ve kterém se vyjádří ke všemu, o čem mu budete vy psát. Možná poradí, možná dodá sílu nebo pochválí za úspěchy, určitě ale svým dopisem potěší. Dopis od Ježíška tak bude pro vás i nádherným dárkem k Vánocům.
Celý článek »


Hravé psaní pomáhá dětem skamarádit se s písmenky

12.11.2015 Publikoval(a):

Počáteční nadšení z prvních dnů ve škole už opadlo a ze vzrušujících zážitků, které přinášejí první dny ve škole, se začíná stávat každodenní rutina s množstvím povinností. Prvňáčci s nostalgií vzpomínají na časy v mateřské školce, kde si mohli celé dny jen hrát. Pomozte jim proměnit učení v zábavu. Místo nudného biflování si zase hrajte. Pomoci vám mohou naučné hry, které dětem umožní veselou a zábavnou formou získat potřebné dovednosti. Příkladem mohou být sady Psaní a mazání – Písmenka nebo Psaní a mazání – Číslice.
Celý článek »


Postavte LEGO sněhovou vločku

07.11.2015 Publikoval(a):

lego-snehova-vlocka-1

Zasněžme společně celé Česko

Vánoce už klepou na dveře. Spolu s nimi přichází také zima a třpytící se krajina plná napadaných sněhových vloček, které proměňují všední dny v pohádkové. Postavte se svými dětmi originální LEGO® sněhovou vločku a rozzařte svůj domov nehledě na počasí za okny.
Celý článek »


POZOR, ČERVENÁ!

05.11.2015 Publikoval(a):

pozor-cervenaPejsek Muf s kočičkou Plyšulkou a koťátky Micinkou a Macíčkem jsou moc prima rodinka. Děti se s nimi seznámí se základy dopravních předpisů, které potřebují, aby se naučily bezpečnému chování jako chodci i cyklisté, ve městě i na venkově. Učení to bude hodně veselé a zábavné, takže všechna pravidla vlezou do hlaviček jako nic. Na konci knížky čeká zkušební test a po jeho zdárném zvládnutí dokonce i „dětský řidičák“! A své znalosti si děti mohou spolu s rodiči nebo kamarády ověřit i při stolní hře, která je na vnitřním přebalu knížky!
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se