Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Hurá do Afriky!

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Neperte se! Sjednoťte se! Animované dobrodružství od autora oblíbených dětských knih Luisa a Lotka, Emil a detektivové. Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi.



Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě. Africkou deltu Okavango čekají velké změny.

K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět…

Animovaný rodinný film Hurá do Afriky! je natočený podle knihy slavného německého spisovatele Ericha Kästnera (Luisa a Lotka, Kulička a Toník, Emil a detektivové). Za své romány pro děti získal Cenu Hanse Christiana Andersena. Jeho knížky si získaly celosvětovou proslulost a v Česku se stále těší velké oblibě. Film Hurá do Afriky! získal v roce 2011 nominaci na Cenu diváků při udílení prestižních Evropských filmových cen. Film bude uváděn s českým dabingem v digitálním formátu ve 3D i 2D.

Premiéra 22. března 2012
Originální název Konferenz der Tiere / Německo / 2010
Žánr Animovaný / Rodinný
Formát 3D a 2D DCP, Dolby Digital, 93 min., český dabing
Přístupnost Přístupný bez omezení
Režie Reinhard Klooss, Holger Tappe
Scénář Oliver Huzly, Reinhard Klooss, Klaus Richter, Sven Severin, podle knihy Ericha Kästnera Konferenz der Tiere
Hudba David Newman

V českém znění Ondřej Brzobohatý (Billy), Jiří Hromada (Socrates), Valérie Zawadská (Angie), Smith (Martin Stropnický), Gisela (Dagmar Čárová), a další
Internet www.intersonic.cz, http://www.kdt.film.de/


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se