Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Případ ztraceného koně

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Tajná dvojka A + B
Letní prázdniny Artura a Báry nabraly nečekaný směr, když kamarádi vyslyšeli prosbu Bářina strýce, aby za ním urychleně přijeli. Z bývalého statku strýc vybudoval vyhlášenou stáj. Kromě svých koní zde poskytuje ustájení i pro koně jiných majitelů. Dokonce si ho vybrala slavná kaskadérka, aby se zde přes léto postaral o filmovou hvězdu, mohutného kladrubského vraníka. Jenže kůň zmizel.

Tajná dvojka A + B i se psem Šerlokem se okamžitě ujímá případu. Dokážou vypátrat koně dřív, než bude nutné nahlásit zmizení policii? Kdo by mohl mít zájem ukrást tak speciální zvíře?

Na čtenáře čeká nejen napínavý detektivní příběh, ale na konci každé kapitoly také úkoly, které otestují jejich logické myšlení a také pozornost, úkoly totiž souvisejí s danou kapitolou.

Jiří W. Procházka je známý spisovatel se zaměřením na sci-fi. Svými povídkami se podílel na několika antologiích, publikuje v řadě časopisu. Za svá literární díla získal roku 1991 Cenu Ludvíka Součka a dále tři ocenění Akademie science fiction, fantasy a hororu (v letech 1997, 2002, 2004).

Klára Smolíková řadu let spolupracovala s dětskými časopisy, píše knížky pro děti a scénáře ke komiksům, počítačovým hrám i večerníčkům. Publikuje také metodické materiály pro ZŠ a externě spolupracuje s Pedagogickou fakultou UK v Praze. V Portále je spoluautorkou knih Viktorka a vesmírná dobrodružství, Hračky a masky z papíru, Chyťte Bycha, Ve škole straší, Šimonovy pracovní listy 11 a 12 a Zakousněte se do knihy.

Ukázka z knihy
K zakoupení zde: Případ ztraceného koně


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se