Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Skryté možnosti hraček

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


» (64) | Vložit komentář
Rubrika: Zprávy

Když se rozhlédnete po dětském pokoji, téměř v každém uvidíte nepřeberné množství hraček. Od stavebnic, přes plyšáky, vláčky i auta, až po modely letadel, domečky pro panenky nebo nezařaditelné příšerky objevující se v ranních reklamách či obchodních řetězcích. Když se ale podíváte pečlivěji, zjistíte, že jen málo která z nich přináší dítěti kromě radosti z jejího vlastnictví i něco jiného. Něco, co ho například naučí tvořivosti, logickému myšlení, empatii, něco, co mu pomůže s jemnou motorikou, vyjadřováním či představivostí. Něco, co zkrátka bude v životě potřebovat a co se právě hrou může o to jednodušeji naučit.

hracky_vzdelavacky

Dobrá zpráva – hračky, které dětem pomáhají, existují. Mnohdy jsou inspirovány zahraniční tradicí, mnohdy jsou tuzemské. Některé jsou poměrně levné, jiné dražší. Ale všechny mohou nově rodiče nalézt na jednom místě – www.HRACKYVZDELAVACKY.cz

Vzdělávací společnost Scio vytvořila projekt „hračky vzdělávačky“, kde sdružuje a nabízí nejrůznější rozvojové hry a hračky pro děti. Reagovala tak na stále se zvyšující potřebu rodičů děti nejen zabavit a potěšit, ale také a především rozvíjet, zejména po stránkách měkkých dovedností.

Hračky vzdělávačky jako jediné přicházejí s individuálními „návody“ k jednotlivým hračkám. Slovo návod je zde možná ne zcela přesným, avšak stručnějším synonymem k listu textu, nápadníku aktivit, jež popisuje, jaké možnosti daná hračka skýtá. Co nabízí při maximálním využití, tedy po jakých stránkách může dítě rozvíjet, jak se s ní dá, mnohdy netradičně, avšak velmi efektivně, hrát. Návody připravují lidé, kteří se věnují pedagogice i psychologii. Každá hra i hračka projde rukama odborníka a až potom je doporučována rodičům a je k ní vytvářen nápadník aktivit.

Pražští rodiče, nebo ti, kteří do hlavního města zavítají na výlet, si mohou dát s lidmi, jež návody sestavují, kávu. A popovídat si o tom, jaká hračka je pro jejich dítě vhodná a jak nejlépe ho s její pomocí mohou rozvíjet.

www.hrackyvzdelavacky.cz


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se