Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Zlomky – dělení – interaktivní

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Žák dělí zlomky. Tabulkový procesor po doplnění ihned vyhodnocuje správnost. Program upozorňuje na chybu při dělení nulou. V listu č. 1 dojde žák k výsledku po deseti jednotlivých krocích (požadován přepis násobení na společnou zlomkovou čáru). V následujících listech k cíli vede šest kroků. Správného výsledku je dosaženo pouze po vyplnění všech oken. Žák pracuje s kladnými čísly, využívá násobilku do sta. Čísla jsou pečlivě zvolena tak, aby nevznikla nutnost krácení zlomků, proto nedoporučuji úpravu zadání. Výsledek se nepřevádí na smíšené číslo. Program není určen pro práci s desetinnými čísly v čitateli či jmenovateli zlomku. Materiál je při výkladu možné použít na interaktivní tabuli k doplňování. Vhodné pro méně talentované žáky a také pro práci s žákem-dyskalkulikem (list č. 1–2; list č. 3–4 s kalkulátorem). Konzultováno s PPP v Semilech (Mgr. M. Melíšková, spec. pedagog).

Očekávaný výstup: provádí početní operace v oboru celých a racionálních čísel; užívá ve výpočtech druhou mocninu a odmocninu

Zlomky – dělení 1.xls
Zlomky – dělení 2.xls
Zlomky – dělení 3.xls
Zlomky – dělení 4.xls
Zlomky – dělení – aktivity.doc

PĚNIČKA, Miroslav. Zlomky – dělení – interaktivní. Metodický portál : Digitální učební materiály [online]. 04. 02. 2011, [cit. 2013-01-17]. Dostupný z WWW: <http://dum.rvp.cz/materialy/zlomky-deleni-interaktivni.html>. ISSN 1802-4785.


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se