Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Květen 2014 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

LEGO Star Wars slaví již 15 let úžasného stavění

27.05.2014 Publikoval(a):

lego_15yearsV uplynulých 15 letech se každou minutu prodalo 30 stavebnic LEGO® Star Wars™!

V letošním roce oslavuje LEGO Star Wars 15 let od doby, kdy miliony dětí na celém světě poznaly stavebnice inspirované světem Hvězdných válek – sci-fi ságy o boji mezi dobrem a zlem, mezi rytíři Jedi a Sithy. Je to fantastický svět plný roztodivných dopravních prostředků a postav. Díky stavebnicím LEGO Star Wars si děti mohou přehrávat klíčové scény odehrávající se v této předaleké galaxii.
Celý článek »


Posilněte se dračími sirupy SodaStream

27.05.2014 Publikoval(a):

sodastream_draci_truhlaPosilněte se dračími sirupy SodaStream a vydejte se s kamarádem Škyťákem a Bezzubkou za novým dobrodružstvím!

Netrpělivě očekávaný druhý díl animovaného filmu Jak vycvičit draka přilétá do českých kin 19. června. Pozvěte na sklenku ohnivého nápoje hlavního hrdinu příběhu Škyťáka a jeho nerozlučného kamaráda Bezzubku ještě než vyrazí zachránit svět! Díky výrobníkům SodaStream a novým příchutím můžete oba nové kamarády přivítat ve svých domovech již začátkem května!
Celý článek »


Pokusy a rošťárny – super zábava pro kluky a holky

26.05.2014 Publikoval(a):

pokusy_a_rostarny_super_zabava_pro_kluky_a_holkyChceš se naučit pár fakt super pokusů? Pak tuhle knížku prostě musíš mít!

Dozvíš se jak:

  • z láhve koly vyrobit šumivý vodotrysk
  • sejmout otisky prstů
  • vyrobit sopku chrlící lávu
  • psát neviditelným inkoustem
  • odlévat stopy zvířat

a mnoho dalších skvělých nápadů a vědeckých projektů.
Celý článek »


Narozeninové oslavy

21.05.2014 Publikoval(a):

Blíží se narozeniny Vašeho dítěte a Vy začínáte rozmýšlet, co budete vařit, kam všechny usadíte, jak zabavíte děti a už teď chcete volat uklízečce?

Chefparade má pro Vás řešení. Pro Vaše děti zorganizujeme výjimečnou oslavu, na kterou nikdy nezapomenou.

Spojení jídla, hudby a příjemné atmosféry je ideální řešení pro narozeninovou oslavu nebo víkendové dopoledne trochu jinak. Spolu se šéfkuchařem Vaše ratolesti připraví jednoduché menu, které si potom společně vychutnají. Mohou se těšit i na vlastnoručně ozdobený narozeninový dort, spoustu her s kamarády a hodně zábavy.
Celý článek »


Unikátní koncept dětských plyšových hraček: Medvídek Bobbie učí Vaše děťátko

21.05.2014 Publikoval(a):

Bobbie je náš kamarád, pojď si s Bobbiem hezky hrát! Medvídci z řady Bobbie and friends nejsou jen obyčejní plyšoví medvídci. Jsou to medvídci se schopností zdokonalovat jemnou motoriku, koordinaci a rozvíjet hmatové, sluchové a zrakové vnímání Vašich dětí. Dotkne-li se dítě nosu, Bobbie řekne nos, dotkne-li se ucha, medvídek řekne ucho. Medvídek bude učit Vaše děťátko pojmenovávat všechny části těla formou hraní.

EP01855 Bobbie & Friends plyš 30 cm medvídek_8595582218551
Celý článek »



Brouk

21.05.2014 Publikoval(a):

Leze, leze brouk,
vítr do něj fouk,
převalil ho na záda,
třepe, třepe nohama.


Moureček

21.05.2014 Publikoval(a):

Mourovatý Mourečku,
proč jsi dostal horečku?
Já jsem místo medu,
lízal kostky ledu.


Dítě s ADHD a ADD doma i ve škole

15.05.2014 Publikoval(a):

Praktický rádce pro rodiče i učitele

Zase nemá domácí úkol? Zase nedává pozor a ruší? Rodiče a učitelé dětí s poruchami pozornosti a hyperaktivitou zkoušejí často první poslední, střídají odměny a tresty, ale máloco zabere. Jednou z cest je dovést děti s ADHD a ADD k tomu, aby se naučily samy si zorganizovat své věci i to, co dělají. Podle autorky na děti s ADHD a ADD platí zábava spojená a individuálním přístupem, pravidly, jednoduchostí a plánováním času. Všechno, co děti učíme, bychom jim podle ní měli nejprve předvést, pak na tom s nimi spolupracovat, poté dohlížet na to, jak to zkoušejí udělat samy, nechat je práci provést samostatně a nakonec zkontrolovat, jak se jim to povedlo. Kniha je plná praktických tipů, které pomohou zvládnout výzvu, již představuje ADHD a ADD.
Celý článek »


Beruška

14.05.2014 Publikoval(a):

Sedum teček na kabátku,
každá černá jako noc.
Beruška je na oplátku
nosí ráda – a to moc!


Velký případ školního detektiva

13.05.2014 Publikoval(a):

Stejně jako ve dvou předchozích úspěšných titulech Školní strašidlo a Školní detektiv přináší autorka Zuzana Pospíšilová další dobrodružství Radílka, školního strašidla a školního detektiva. Tentokrát Radílek pátrá po zmizelé učitelce a dvou uprchlých vězních, kteří se snaží vyloupit banku. V krátkých kapitolách a ve vyprávění, jež odpovídá požadavkům prvního čtení, se rozvíjí napínavý i humorný děj, odehrávající se ve školní budově i v podzemních prostorách školy. Podaří se Radílkovi najít paní učitelku a pomoci policii dopadnout zločince, kteří patří do vězení?
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se