Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Srpen 2016 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

101 tipů pro rodiče dětí s autismem

30.08.2016 Publikoval(a):

101tipu-autist.cdrÚčinná řešení každodenních problémů
Záchvaty vzteku, nezvyklé reakce na běžné situace nebo komunikační problémy, to jsou úkoly, které rodiče dětí s autismem řeší každý den. Děti s autismem chápou běžné situace jinak než jejich vrstevníci, jejich smyslové vnímání je odlišné, a od toho se také odvíjejí jejich nezvyklé a někdy velmi intenzivní reakce. Rodiče dětí s autismem a samozřejmě děti samotné pak zažívají stres, který lze vhodným přístupem eliminovat.
Celý článek »


Kdo straší školní strašidlo?

27.08.2016 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Radílka jistě dobře znáte. Je to školní strašidlo, ze kterého se stal školní detektiv. Stará se o to, aby bylo ve škole všechno v pořádku a nedělo se tam nic nekalého. V novém školním roce však žáci zjistí, že se jim ve třídě i v šatně ztrácejí věci a někdo jim dělá naschvály. Pátrání po tom, kdo má to všechno na svědomí, se ujímá Radílek. Když mu pachatel stále uniká, nastraží důmyslnou léčku. Jak se Radílkovi nakonec podaří pachatele dopadnout? Nebude to ale jen tak obyčejný zloděj nebo darebák. Kdo tedy? Jestli jste zvědaví, nezbývá než se s chutí pustit do čtení.
Celý článek »


Ruce v hlíně

24.08.2016 Publikoval(a):

Bez názvu - 1Tvořivá keramika pro děti

Kniha nabízí netradiční pojetí práce s keramickou hlínou, kdy hlínu vnímáme nejen jako hmotu, která „zkamení“ při výpalu, ale i jako živoucí materiál, který lze zkoumat, objevovat a tvořivě používat v mnoha dimenzích.

Metodika je založena na principech artefiletiky, kdy děti zakoušejí hlínu na vlastní kůži, vlastním tělem, všemi smysly, tvoří z ní a po té se k samotnému procesu tvorby navrací v závěrečné reflexi.
Celý článek »


Přesmyčky – Evropa

22.08.2016 Publikoval(a):

Žáci řeší přesmyčky a odhalují tak státy Evropy a jejich významná města. Poté tvoří správné dvojice a zjišťují o každé zemi některé zajímavosti. Soubor obsahuje také správné řešení.

Očekávaný výstup: vyhledá typické regionální zvláštnosti přírody, osídlení, hospodářství a kultury, jednoduchým způsobem posoudí jejich význam z hlediska přírodního, historického, politického, správního a vlastnického
Celý článek »


Kvarteto – zvířata

22.08.2016 Publikoval(a):

Pracovní list slouží k zařazování živočichů do tříd.

Očekávaný výstup: roztřídí některé přírodniny podle nápadných určujících znaků, uvede příklady výskytu organismů ve známé lokalitě
Celý článek »



Svět práce

22.08.2016 Publikoval(a):

Pracovní list slouží k orientaci možností, které mají žáci po skončení studia. Seznámí se zásadami pohovoru nebo životopisu.

Očekávaný výstup: prokáže v modelových situacích schopnost prezentace své osoby při vstupu na trh práce
Celý článek »


Prostorová orientace

22.08.2016 Publikoval(a):

Aktivita rozvíjí prostorovou představivost a orientaci v prostoru, posiluje koncentraci pozornosti. Děti určují polohu objektů v základních geometrických obrazcích a umísťují je podle pokynů. K dispozici je i pracovní list, ve kterém děti mohou jednotlivé objekty zakreslovat.

Očekávaný výstup: rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní rovinné útvary a jednoduchá tělesa; nachází v realitě jejich reprezentaci
Celý článek »


Deskové hry. Procvičujeme matematiku 1. a 2. třídy ZŠ

22.08.2016 Publikoval(a):

deskove-hry-procvicujeme-matematiku-1-a-2Kdo získá bájný poklad faraonů střežený mumií? Kdo se stane vládcem Fantazie? Komu připadnou čarovné předměty samotných řeckých bohů? A na čí počest se bude konat středověká hradní slavnost? Pojďme si společně s dětmi zahrát a jen tak mimochodem procvičit počítání. Stačí k tomu i malá volná chvilka před pohádkou nebo třeba před večeří.
Celý článek »


Pomíchané oblečení

20.08.2016 Publikoval(a):

Žáci mají za úkol spárovat pomíchané rukavice, najít dvě čepice se stejným výsledkem a přiřadit čepici k šále.

Očekávaný výstup: používá přirozená čísla k modelování reálných situací, počítá předměty v daném souboru, vytváří soubory s daným počtem prvků
Celý článek »


Průměrná rychlost

20.08.2016 Publikoval(a):

Pracovní list na hodinu fyziky k procvičení tématu průměrná rychlost.

Očekávaný výstup: využívá s porozuměním při řešení problémů a úloh vztah mezi rychlostí, dráhou a časem u rovnoměrného pohybu těles
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se