Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Květen 2018 - Školáci.com - pro rodiče a učitele

Veverka

31.05.2018 Publikoval(a):

Veverka Čiperka, ta druhá Zrzečka
honí se po stromech do kolečka.
Z větvičky na větev, z cestičky na pařez
a zase na větev do kolečka.


Měkkýši

25.05.2018 Publikoval(a):

Jedná se o pracovní list ke skupinové práci žáků k tématu měkkýši ve výuce přírodopisu (biologie). Žáci pracují s textem, v přesmyčkých vyhledávají názvy měkkýšů a zařazují je do jednotlivých tříd. Dále pak na základě předložených obrázků určují některé druhy a pracují s atlasem živočichů.

Očekávaný výstup: rozlišuje a porovná jednotlivé skupiny živočichů, určuje vybrané živočichy, zařazuje je do hlavních taxonomických skupin
Celý článek »


Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

20.05.2018 Publikoval(a):

Úchvatný průvodce bradavickými školními osnovami i dějinami kouzel
Připomeňte si dvacáté výročí vydání prvního dílu Harryho Pottera a prohlédněte si neobyčejnou sbírku magických artefaktů shromážděných na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Čekají vás učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel od bylinkářství až po obranu proti černé magii, tisíce let pozoruhodné kouzelnické historie i magické předměty, mezi nimiž jsou doposud nezveřejněné materiály J. K. Rowlingové.
Celý článek »


Poznej s námi Česko

11.05.2018 Publikoval(a):

Zábavné doplňovačky pro malé školáky
Autorský pracovní sešit je tvořen tematickými dvoustránkami, na kterých se děti seznámí s Českou republikou – hlavním městem, jednotlivými kraji, jejich přírodou, historií, ale také se státními symboly, hymnou apod.  Znalosti si děti procvičují formou zábavného luštění, dokreslování a doplňování.
Celý článek »


Čti a kresli – léto

09.05.2018 Publikoval(a):

Materiál slouží nácviku čtení slov psaných psacím písmem. Porozumění čtenému žák prokáže kreslením jednotlivých obrázků, které tvoří celek – krajinu. Materiál obsahuje tři pracovní listy s letní tematikou – U moře, Na vesnici, Na táboře.

Očekávaný výstup: porozumí písemným nebo mluveným pokynům přiměřené složitosti
Celý článek »



Léto

09.05.2018 Publikoval(a):

Pracovní list je připraven pro žáky druhých tříd ZŠ. Zabývá se letním ročním obdobím, zaměřuje se na děje a znaky léta, které mohou úzce souviset i s aktivitami dítěte.

Očekávaný výstup: pozoruje, popíše a porovná viditelné proměny v přírodě v jednotlivých ročních obdobích
Celý článek »


Konstrukce trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice 3

09.05.2018 Publikoval(a):

Prezentace vhodná k samostudiu i jako podpora přímé výuky vysvětluje, vyvozuje (na základě množin bodů – Thaletovy kružnice) a popisuje postup konstrukce pravoúhlého trojúhelníku zadaného přeponou a výškou k ní příslušnou. Zároveň přináší opakování učiva základních vlastností pravoúhlého trojúhelníku, Thaletovy kružnice, výšky trojúhelníku a příklady k procvičení.

Očekávaný výstup: načrtne a sestrojí rovinné útvary
Celý článek »


Jak přežít, když nerozumím emocím

08.05.2018 Publikoval(a):

Pomocník k rozvíjení empatie

Každý den se děti učí něco nového. Čtení, jízdě na kole, hře na hudební nástroj… A jsou tu i jiné věci, které je možné se učit, třeba pochopení toho, co druzí cítí a co si myslí. Této schopnosti se říká empatie. Když se ti podaří zlepšit svou empatii, budeš lépe vycházet s ostatními lidmi a budeš se také mnohem lépe cítit.

Tato kniha, ve které najdeš spoustu úkolů, tipů a zábavných aktivit, ti pomůže dívat se na věci z různých úhlů pohledu, pochopit, že různí lidé projevují své pocity různým způsobem, a také díky ní budeš věnovat větší pozornost svým vlastním pocitům. Zjistíš, co ti napoví, jak se druzí lidé cítí, uvědomíš si souvislosti mezi tím, co si myslíš a co cítíš, a také více porozumíš tomu, proč různí lidé dávají své pocity najevo různým způsobem.
Celý článek »


Pojem mnohočlen

07.05.2018 Publikoval(a):

Prezentace je zaměřena na výklad pojmu mnohočlen. Je doplněna pracovním listem.

Očekávaný výstup: matematizuje jednoduché reálné situace s využitím proměnných; určí hodnotu výrazu, sčítá a násobí mnohočleny, provádí rozklad mnohočlenu na součin pomocí vzorců a vytýkáním
Celý článek »


Podstatná jména obecná a vlastní

07.05.2018 Publikoval(a):

Úkol je zaměřen na opakování jmen obecných a vlastních, žáci zakroužkují velká, či malá písmena ve slovních spojeních.

Očekávaný výstup: v písemném projevu zvládá pravopis lexikální, slovotvorný, morfologický i syntaktický ve větě jednoduché i souvětí
Celý článek »


Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se