Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Evoluce: Společenská hra, kde přežije nejpřizpůsobivější

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


Nechte se s dětmi vtáhnout do drsného světa živočichů, kde přežijí jen ti, kteří se dokáží přizpůsobit a bojovat o svoji existenci. Evoluce je nová hra, která by se právem mohla stát hrou roku. Na začátku hry je jedinec, který je rád, že přežívá. Na konci se vyskytuje masožravá příšera, před kterou se nikdo neschová. Mezi tím je Evoluce a vy!

evoluce_1

Strategická společenská hra Evoluce, jejímž autorem je vědec a biolog Dmitry Knorr, se hodí pro  2 – 4 hráče starší 12 let. Jedna partie zabere 30 až 60 minut a nyní vychází jako dvojjazyčná verze v češtině a slovenštině.

Boj o přežití začíná

Náplní hry je boj o holý život a vylepšování vlastního živočicha tak, aby přežil v konkurenci ostatních druhů. K tomu slouží karty, které hráč v průběhu hry sbírá, a to karty s potravou nebo s vlastnostmi, které umožňují postup na evolučním žebříčku. Hráč, který dokáže své živočichy provést evolučním bojem nejlépe, vítězí.

Hru ocení fanoušci klasických i moderních deskových i karetních her, ale i milovníci biologie. Hra slouží jako skvělá pomůcka při pochopení Darwinovy teorie vzniku druhů a při výkladu potravního řetězce a dalších biologických principů.

www.pexi.cz.


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se