Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

5 věcí, které by neměly chybět kvalitnímu školnímu batohu

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


» (35) | Vložit komentář
Rubrika: Zprávy

skolni_batoh_nun_208_dO tom, jak vybrat školní batoh pro vaše nejmenší, jste už určitě přečetli spoustu článků. Anatomicky tvarovaná záda, pevné popruhy, hliníková výztuha zad. To je určitě základ. Při výběru batohu se ale zaměřte i na další vychytávky, díky kterým bude jeho nošení pro vaše děti pohodlné a usnadní jim spoustu každodenních činností.

Školní batoh je investice, kvůli které musíte sáhnout hlouběji do peněženky. Abyste těchto peněz nelitovali, je potřeba si ověřit jednotlivé výrobce. Kromě základních parametrů se zaměřte na vychytávky, které odlišují ty opravdu kvalitní výrobky.

Poutko na klíče

Aby nemuselo vaše dítě nosit klíče na krku, hledejte takový batoh, ve kterém se skrývá držátko nebo poutko. Sice to bude chtít nějaký čas na to, abyste své dítě naučili, kam si má klíče ukládat, ale rozhodně je bude mít vždy po ruce a vy budete mít jistotu, že je jen tak neztratí.

Vyztužené dno

Ačkoliv by se to mohlo zdát jako maličkost, pevné a pořádně vyztužené dno určitě oceníte. Zejména v podzimních a zimních plískanicích, kdy děti často válejí batoh v mokré zemi. Nenavlhnou jim učebnice, dno jednoduše očistíte a batoh tak budete stále udržovat v kondici.

Penál

Aby všechno krásně ladilo a vy jste nemuseli složitě shánět penál ve stylu koupeného batohu, kupte školní tašku u výrobce, který ho k ní už nabízí. Ušetříte nejenom čas, který byste strávili v nákupním centru, ale zejména i peníze za nový penál.

Sáček a poutko na přezuvky

Pokud vaše dítě často přenáší přezuvky, hledejte batoh, který již v ceně nabízí nejenom sáček na boty či další drobnosti, ale zejména poutko, za které ho lze v batohu uchytit.

Pláštěnka na batoh

Ve výbavě školního batohu by neměla chybět pláštěnka. Je to praktické řešení při opravdu deštivých dnech, kdy vlhko látkové tašce opravdu nesvědčí. Pláštěnkou ochráníte jeho barvu i strukturu a rozhodně se s ním nebudete za půl roku loučit.

Jaké další vychytávky byste na dětském školním batohu ocenili vy?


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme navštívit

MojeGalanterka

moje kosmetika

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se