Portál pro rodiče a pedagogy-učitele.
Informace, náměty, zkušenosti.
Učební materiály, vzdělávací program.

Pohádkový kvíz

Školáci.com – pro rodiče a učitele | Portál pro rodiče a pedagogy-učitele


» (1 205) | Vložit komentář
Rubrika: Pohádky
  1. Obušku, z pytle…
    a) huš … b) ven … c) pryč
  2. Honza málem…
    a) králem … b) ševcem … c) bubeníkem
  3. Jak se budí…
    a) medvědi … b) trpaslíci … c) princezny
  4. Hrátky s…
    a) zvířátky … b) kašpárkem … c) čertem
  5. Za humny je…
    a) drak … b) Večerníček … c) obr
  6. Šíleně smutná…
    a) žába … b) princezna … c) kuchtička
  7. Arabela se provdala za…
    a) Honzu Nováka … b) Petra Majera … c) Jirku Bajera
  8. Petr Majer měl mladšího brášku. Ten měl kamarádku. Jak se oba jmenovali?
    Napovím, že stejnou dvojici známe z pohádky o perníkové chaloupce.
    a) Jája a Pája … b) Honzík a Evička … c) Honzík a Mařenka
  9. Jak se jmenoval sourozenec Arabely?
    a) princezna Xenie … b) princ Vilibald … c) Rumburak
  10. S kým se měl původně princ Vilibald oženit?
    a) se Zlatovláskou … b) se Šípkovou Růženkou … c) se Sněhurkou
  11. Jak se jmenoval pejsek Majerových?
    a) Pajda … b) Šmajda … c) Ťapka
  12. Pes Pajda byl…
    a) kokršpaněl … b) jezevčík … c) pudl
  13. Princové jsou…
    a) stateční … b) na draka … c) daleko
  14. Jezerní…
    a) královna … b) víla … c) rybka
  15. Létající…
    a) balón … b) zámek … c) Čestmír
  16. O princezně, která…
    a) ráčkovala … b) kulhala … c) koktala
  17. Třetí…
    a) polibek … b) princ … c) splněný úkol
  18. S čerty nejsou…
    a) kšefty … b) žerty … c) koláče
  19. O princezně Jasněnce a létajícím…
    a) talíři … b) drakovi … c) ševci
  20. Jak se v pohádce Arabela jmenoval vládce světa pohádek pro dospělé?
    a) Frankenstein … b) Fantomas … c) Golem
  21. Žabí…
    a) princ … b) král … c) trest
  22. Z pekla…
    a) štěstí … b) smůla … c) trápení
  23. Tři oříšky pro…
    a) veverku … b) čiperku … c) Popelku
  24. Princ a…
    a) slunečnice … b) Večernice … c) beranice
  25. Byl jednou jeden…
    a) princ … b) král … c) tulák
  26. Princezna…
    a) Koloběžka I. … b) Tříkolka I. … c) Automobilka II.
  27. Tři…
    a) Starci … b) Kmeti … c) Veteráni
  28. Kubula a…
    a) Karel Kaligula … b) Kryštof Kolumbus … c) Kuba Kubikula
  29. Jů a…
    a) Jé … b) Hele … c) Kuk
  30. Které zvířátko snilo o kalhotkách s kapsami?
    a) pejsek … b) kočička … c) krteček

Správné odpovědi:

01.b, 02.a, 03.c, 04.c, 05.a, 06.b, 07.b, 08.c, 09.a, 10.b
11.a, 12.b, 13.b, 14.a, 15.c, 16.a, 17.b, 18.b, 19.c, 20.b
21.a, 22.a, 23.c, 24.b, 25.b, 26.a, 27.c, 28.c, 29.b, 30.c

Autorka: Patricie Prokšová


Licence: Všechny Digitální učební materiály jsou publikovány pod licencí Creative Commons.
Creative Commons License

Reklama

Leave a Reply

Přihlásit se

Rubriky a témata

rozbalit vše | zavřít vše

Doporučujeme

MojeGalanterka

Jdeme do školy

Sponzorované odkazy

Nápady a inspirace pro školáky

Přidejte se do skupiny a neváhejte všichni sdílet své nápady a inspirace.



FB stránky

FB skupina

Přidej se